Search

НУБіП України

Адреса: Україна, 03041, Київ-041, вул. Героїв Оборони, 15.

Офіційний сайт: https://nubip.edu.ua/

E-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. вам потрібно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.

Форма зворотного зв'язку


Як до нас дістатись:
від центрального залізничного вокзалу — на метро, від станції "Вокзальна" до станції "Либідська" (пересадка на станції "Хрещатик"). Далі їхати маршрутами тролейбусів № 2, 4, 11, 12 — до зупинки "Готель "Голосіївський".

Також можна скористатися маршрутним таксі № 212 — зупинка "Корпус № 3".

Мапа університету зі супутника


Національний університет біоресурсів і природокористування України є одним із провідних закладів освіти, науки і культури в Україні. У 3-х навчально-наукових інститутах та 13-ти факультетах базового закладу університету (м. Київ) і в 11-ти відокремлених структурних  підрозділах НУБіП України – регіональних вищих навчальних закладах та закладах фахової перед вищої освіти  навчається майже 25 тис. студентів та близько 450  аспірантів, докторантів і пошукувачів.


З серпня 1997 року Заліщицький радгосп-технікум ввійшов у структуру Національного аграрного університету і за десятиріччя пройшов шлях інтеграції в його навчальний процес, ставши ВП НУБіП України „Заліщицький аграрний коледж   ім.Є.Храпливого» , а з травня 2020року  навчальний  заклад став  Відокремленим структурним підрозділом «Заліщицький фаховий коледж імені Є. Храпливого Національного університету біоресурсів  і природокористування України».

Освітня діяльність в університеті має суспільний характер, захищена від втручання політичних партій та громадських і релігійних організацій.

Концепція освітньої діяльності НУБіП України визначається його статусом Національного вищого навчального закладу, голо­вною метою якого є подальше інтегрування у світову освітню систему.

Навчальний процес в університеті базується на системному підході та міжпредметному принципі навчання з метою виховання в студентів широти поглядів, нестандартності мислення, здатності вирішувати управлінські, виробничі та соціально-економічні проблеми в їх взаємозв’язку.


Основні завдання освітньої діяльності НУБіП України:

  • створення умов для розвитку інтелекту, здібностей та нахилів особистості, відтворення інтелектуального потенціалу суспільства;
  • формування професійних знань, умінь та навичок студентів на рівні не нижче вимог державних стандартів освіти;
  • виховання в кращих традиціях національної та світової культури соціальне зрілої, фізично здорової людини, підготовленої до життя і діяльності за умов ринкової економіки;
  • залучення студентів до наукових досліджень у галузях агропромислового комплексу, вирішення соціально-економічних проблем розвитку села, впровадження наукових розробок у виробництво;
  • підготовка, перепідготовка та підвищення кваліфікації педагогічних, науково-педагогічних працівників, фахівців агропромислового комплексу;
  • підготовка та видання підручників, навчальних посібників, іншої науково-методичної літератури;
  • розповсюдження науково-технічних знань і передового досвіду серед працівників аграрного сектору економіки, підвищення їх загальноосвітнього та професійного рівня.

Ніколаєнко Станіслав Миколайович

Ректор Національного університету біоресурсів і природокористування України, доктор педагогічних наук, професор.

Народився 9 лютого 1956 року в с. Богданівка Знам’янського району Кіровоградської області. Закінчив Українську сільськогосподарську академію за спеціальністю інженер-механік (1978 р.), інженер-педагог (1980 р.). У 1991 році закінчив Одеський інститут політології та соціології.

Трудову діяльність розпочав викладачем Кіровоградського сільськогосподарського технікуму. Після отримання педагогічної освіти викладав механізацію тваринництва у Каховському радгоспі-технікумі. Згодом очолив Красноперекопське профтехучилище. У 1991 -1994 роках — заступник начальника Херсонського обласного управління освіти, доцент кафедри механізації сільського господарства Херсонського сільськогосподарського інституту.

Народний депутат України кількох скликань, голова Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, у 2005-2007 роках Міністр освіти і науки України, голова Громадської Ради освітян і науковців України. Розробник і автор ряду законів, зокрема щодо запровадження єдиного фіксованого податку у сільському господарстві, меліорації земель, збереження і розвитку профтехосвіти і вищої школи. Багато зробив для соціального захисту вчителя і науковця, студента. Є автором, співавтором більше 100 наукових публікацій та 11 книг.

З 2009 року працював професором кафедри вищої освіти та права Університету менеджменту освіти Національної академії педагогічних наук України.

29 серпня 2014 року призначений ректором Національного університету біоресурсів і природокористування України.

: