Search

Засідання обласного методоб’єднання викладачів іноземної мови

Засідання обласного методоб'єднання викладачів іноземної мови

Потреба сучасного суспільства в спеціалістах, які вільно володіють іноземною мовою в побуті та в професійній діяльності, зумовлює необхідність пошуку нових конструктивних ідей для вирішення проблеми оптимізації й інтенсифікації навчання іноземних мов, здобування нових знань та удосконалення рівня мовної і мовленнєвої підготовки, особливо в умовах дистанційного навчання.

22 квітня 2021 року на базі ВСП «Заліщицький фаховий коледж імені Є.Храпливого НУБіП України» відбулося засідання обласного методичного об'єднання викладачів іноземної мови закладів фахової передвищої освіти Тернопільської області на тему: «Особливості впровадження дистанційного та онлайн-вивчення іноземних мов». Онлайн-семінар пройшов у режимі відеоконференції з використанням онлайн-платформи GoogleMeet, у якому взяли участь понад 60 викладачів іноземних мов обласних ЗФПО.

З вітальним словом до учасників онлайн-семінару звернулися директор ВСП «Заліщицький фаховий коледж імені Є.Храпливого НУБІП України» Володимир Степанович Глова та методистка Ради директорів закладів фахової передвищої освіти Тернопільської області Ірина Богданівна Лещик, які наголосили на важливості вивчення іноземних мов у сучасному світі та побажали плідної роботи учасникам засідання.

Захід розпочала голова обласного методоб'єднання викладачів іноземних мов ЗФПО Тернопільської області, викладач вищої категорії, викладач-методист Оксана Ярославівна Вишнівська доповіддю на тему «Ефективність традиційних та інноваційних підходів у вивченні іноземних мов в умовах дистанційного навчання».

Студенти гуртків іноземної мови ВСП «Заліщицький коледж імені Є.Храпливого НУБіП України»під керівництвом викладачів іноземної мови О.М. Завінської, Л.М. Лукавецької та С.Б. Осадчук презентували англійською мовою цікаві віртуальні екскурсії коледжем та дендропарком.

У своїй доповіді «Інформаційно-комунікативне освітнє середовище як ключовий чинник продуктивного навчання іноземних мов», викладач вищої категорії Галицького коледжу ім. В.Чорновола М.А.Ятчук розповіла про переваги використання сервісу MicrosoftOneNote на заняттях німецької мови.

У доповіді «Підходи до формування професійної компетентності студента під час дистанційного та онлайн форматів навчання» викладач-методист, голова циклової комісії іноземних мов Чортківськогогуманітарно-педагогічного фахового коледжу імені Олександра Барвінського Т.С. Мацуєва окреслила різні методи сучасних форматів навчання, їх переваги та недоліки.

Можливості використання навчальної платформи Moodle представила у своїй доповіді викладач вищої категорії, викладач-методист Чортківського медичного фахового коледжуІгнацевич І.І.

Особливостями функціонування навчальної платформи GoogleWorkspaceта її використання на заняттях іноземної мови поділилась викладач ВСП «Заліщицький фаховий коледж іменіЄ.ХрапливогоНУБіП України» О.М.Завінська

Детальний огляд додаткуLearningApps для проведення онлайн-занять англійської мови провела у своїй доповіді викладач вищої категорії Чортківського медичного фахового коледжу Хмелик Л.І.

Своїми власними міркуваннями про вивчення англійської мови з використанням сучасних медіаресурсів поділились студенти ВСП «Бережанський фаховий коледж НУБіП України».

На завершення приємним сюрпризом для учасників онлайн-семінару стали зворушливі привітання з прийдешніми Великодніми святами англійською та німецькою мовами від студентів «Заліщицького фахового коледжу ім. Є.Храпливого».

Не дивлячись на те, що цьогорічне засідання методоб'єднання проходило онлайн-режимі, це не завадило учасникам семінару провести дружню та злагоджену роботу з обміну досвідом.

О.М. Завінська, Л.М. Лукавецька, С.Б. Осадчук,

викладачі іноземної мови

 

 

: