Search

Інформаційні системи та технології на сучасному етапі

Інформаційні системи та технології на сучасному етапі

Економічна освіта молоді є важливою складовою подальшого розвитку ринкових відносин в Україні. На сучасному етапі розвитку суспільства важливим є формування в сучасних фахівців економічної культури, що передбачає високий рівень фахової підготовки, дотримання законодавства України, правил професійної етики і норм загальнолюдської моралі.

Інформаційно-комунікаційні та цифрові ІТ-технології надають можливість інтенсифікувати процеси, впроваджувати сучасні досягнення в сфері комп'ютерних технологій.

Тенденція до діджиталізації бізнесу приводить до того, що більш високими темпами зростає попит на фахівців, які вміють працювати в digital-форматі.

Діджиталізація є необхідним процесом розвитку сучасних підприємств в умовах неоекономіки. Вона покликана спростити та прискорити роботу з великими базами даних, забезпечити автоматизацію усіх видів діяльності (основної та допоміжної операційної, інвестиційної, фінансової тощо), покращення комунікації з клієнтами, постачальниками та партнерами та усіма інститутами зовнішнього середовища, формування нових засад взаємодії в межах підприємства – між підрозділами, працівниками, менеджментом, перехід до нових організаційних форм господарювання.

13 травня 2021 року відбулось обласне методичне об'єднання викладачів дисциплін «Інформаційні системи та технології в обліку» на тему: "Тенденції розвитку інформаційних систем та технологій в обліку в умовах глобалізації". Модератором заходу виступив ВСП «Бережанський фаховий коледж НУБіП України». Захід відбувся у вигляді науково-практичного онлайн-семінару.

Програма методичного об'єднання включала ділове спілкування, доповіді, а також можливість неформального спілкування з колегами.

Із вступним словом до присутніх звернулась в.о. директорка навчального закладу ВСП «Бережанський фаховий коледж НУБіП України» Світлана Ігорівна Пилипишин, яка розповіла про навчальний заклад та шляхи його розвитку, освітній процес та інформаційно-освітнє середовище коледжу.

Також учасників семінару привітала та побажала плідної праці – методист Ради директорів ЗФПО Тернопільської області Ірина Богданівна Лещик.

Ліана Кириленко, провідний фахівець ЦСН «ПРОКОМ», ознайомила присутніх з програмними продуктами BAS, а також зосередила свій виступ на виборі сучасного ринку автоматизації бізнесу.

Інна Костенко, асистент кафедри економічної кібернетики Національного університету біоресурсів та природокористування України, звернула увагу на особливості підготовки майбутніх фахівців економічного профілю в умовах цифровізації бізнес-процесів.

Наталія Леоненко, голова методичного об'єднання викладачів Інформаційних систем і технологій в обліку, розповіла про вплив діджиталізації на підготовку фахівців в сфері обліку та коротко проаналізувала, на прикладі ВСП «Заліщицький фаховий коледж імені Є. Храпливого НУБіП України», використання програмних продуктів при викладанні спеціальних дисциплін.

Сергій Штогрин, викладач-методист ВСП «Бережанський фаховий коледж НУБіП України», продемонстрував можливості використання олімпіади IT Universe для студентів економічних спеціальностей закладів ФПВО та запропонував фаховим коледжам Тернопільщини стати активними учасниками вищевказаних олімпіад.

За результатами методоб'єднання спільно з викладачами методоб'єднання інформатики та комп'ютерних технологій буде сформовано збірник тез та опубліковано на сайті Ради директорів ЗФПО Тернопільської області.

Висловлюємо щиру вдячність методисту Ради директорів ВНЗ І-ІІ р.а. Тернопільської області Лещик Ірині Богданівні, в.о. директорки ВСП «Бережанський фаховий коледж НУБіП України» Пилипишин Світлані Ігорівні,викладачам Якимович Ользі та Штогрину Сергію, запрошеним гостям Інні Костенко (НУБіП України) та Ліані Кириленко (ЦСН «ПРОКОМ»), а також усім учасникам методоб'єднання за плідну співпрацю, можливість спілкування та обміну думками щодо впровадження в навчальний процес інноваційних інформаційних систем та технологій.


Леоненко Н.В., голова методичного об'єднання викладачів
Інформаційних систем і технологій в обліку

: