Search

В центрі уваги – організаційні питання

Засідання методичної ради

В центрі уваги – організаційні питання

Проведено чергове засідання методичної ради коледжу, на якому були обговорені наступні питання порядку денного:

  1. Результати контролю за організацією освітнього процесу в коледжі та дотриманням виконавської дисципліни;
  2. Підготовка та проведення онлайн- зустрічі випускників минулих років в умовах карантину;
  3. Затвердження сценарію урочистих заходів відзначення 123-ї річниці коледжу та НУБіП України;
  4. Представлення Положень з питань організації діяльності ВСП Заліщицький ФК імені Є.Храпливого НУБіП України.

М.В.Сопилюк, заступник директора з навчальної роботи, інформуючи учасників засідання по першому питанню порядку денного, відзначив, що воно розглядається як підсумок роботи і визначення питань, які стосуються напрямів її удосконалення.

Знайомлячи присутніх з оновленими положеннями по організації контролю за освітнім процесом, він звернув увагу на те, що вони оновлені не тільки за назвою, але й за змістом в світлі новоприйнятого «Закону про фахову передвищу освіту». Особливо було підкреслено важливість положення про студентоцентризм у системі забезпечення якості освіти.

Михайло Васильович ознайомив учасників засідання з оновленими положеннями коледжу з контролю освітнього процесу, основними об'єктами контролю, його організацією, примірними нормами контролю на навчальний рік, обліком результатів контролю.

У виступі детально було проаналізовано проведення освітнього процесу в дистанційному режимі, зокрема кількість активних курсів, активність створення публікацій, активність в мобільних пристроях, обсяг використаної пам'яті, стан відвідування занять, результати контролю оцінювання студентів та контролю проведення занять. М.В.Сопилюк закликав активізувати роботу в окремих групах, в яких є певні проблеми. Особлива увага була надана фіксації результатів навчальної діяльності. Він закликав до зразкового ведення журналів навчальних занять.

В.С.Глова, директор коледжу, висловивши суттєві міркування з обговорюваного питання, запропонував використати даний матеріал в обговоренні на засіданнях циклових комісій.

Фрагмент оголошення про зустріч випускників

В.С.Глова, аналізуючи програму проведення онлайн-зустрічі випускників минулих років, запропонував декілька цікавих пропозицій для використання при її проведенні. Він відзначив, що лейтмотивом на зустрічі має бути представлення себе як навчального освітнього закладу фахової підготовки, який є успішним, який живе і розвивається, і одночасно показ досягнень наших випускників, які стали успішними в різних сферах професійної діяльності. Було проаналізовано проведені заходи по підготовці до такої зустрічі.

С.Г.Руснак, взявши участь в обговоренні цього питання, висловила суттєві міркування щодо організаційно-технічного забезпечення зустрічі випускників.

В.С.Глова інформував учасників засідання про план проведення урочистих заходів відзначення 123-ї річниці коледжу та НУБіП України. Прозвучала пропозиція поєднати урочистості з випуском дипломованих фахівців, що є основним завданням навчального закладу. Крім цього, згідно окремого графіка будуть проведені спортивні змагання, Дні поля, вікторини по історії навчального закладу, передбачені випуски збірника науково-пошукових публікацій та щорічного інформаційного альманаху коледжу.

М.В.Сопилюк, інформуючи присутніх з четвертого питання порядку денного, проаналізував зміст «Збірника положень, які регламентують питання організаційно-адміністративної, навчально-виховної та методичної роботи ВСП Заліщицький фаховий коледж імені Є. Храпливого НУБіП України». Він зупинився на короткій характеристиці основних розділів діяльності навчального закладу та переліку тих оновлених положень, які її регламентують.

З обговорюваних питань були прийняті відповідні рішення.

Юрій Війтик

 

 

 

: