Search

« Дні відкритих дверей» стали традиційними

Запрошуємо на навчання!

" Дні відкритих дверей" стали традиційними

Серед комплексу заходів профорієнтаційної роботи у ВСП «Заліщицький фаховий коледж імені Є.Храпливого НУБіП України» особливе місце займають «Дні відкритих дверей». В таких зустрічах майбутні абітурієнти мають можливість познайомитись з навчальним закладом, його матеріально-технічною базою, умовами навчання, проживання в гуртожитку, проведенням позаурочної роботи зі студентами. Та цьогоріч пандемія COVID-19 внесла корективи в організацію таких зустрічей з майбутніми вступниками до коледжу. «Дні відкритих дверей» почали проводитись дистанційно, в онлайн-режимі. Проте в цих умовах знайдено можливість використати не тільки виступи членів адміністрації, викладачів та студентів, але й переглянути відеозвернення успішних випускників навчального закладу, які досягнули певних успіхів у професійній діяльності, чим завдячують і навчанню в коледжі. А організацію підготовки та проведення цього заходу почергово взяли на себе циклові комісії коледжу.

«День відкритих дверей», який проведено нещодавно, готували викладачі циклової комісії гуманітарних та соціально-економічних дисциплін та методоб'єднання кураторів груп. Організаторами заходу стали І,П.Сагайдак та С.Г.Руснак, а його модератором став М.В.Сопилюк, заступник директора з навчальної роботи.

На онлайн-зустріч були запрошені учні випускних класів шкіл, професійних ліцеїв, їх батьки, педагоги для того, щоб ще раз ознайомитись з освітніми можливостями навчального закладу. Відкриваючи зустріч, М.В.Сопилюк відзначив, що коледж як навчальний заклад вищої передфахової освіти є складовою частиною провідного головного вищого навчального закладу нашої країни в Києві – Національного університету біоресурсів і природокористування України. Коледж здійснює підготовку з надання загальної середньої освіти, підготовку спеціалістів для одержання диплома фахового молодшого бакалавра з цілого ряду спеціальностей, а також відкриває широкі можливості, які дають змогу випускникам шкіл вибрати майбутню професію, взяти добрий старт у своїй професійній діяльності для здобуття першого ступеня вищої освіти – рівня молодшого бакалавра та продовжити навчання в університеті за скороченою програмою для отримання ступеня бакалавра та повної вищої освіти – ступеня магістра. Михайло Васильович ознайомив учасників з програмою онлайн-зустрічі.

Було продемонстровано віртуальну відеоекскурсію по навчальному закладу, при перегляді якої можна було зробити висновок про потужну матеріально-технічну базу коледжу. Коментуючи презентацію, М.В.Сопилюк зауважив, що після навчання в коледжі його випускники отримують свідоцтво про повну загальну середню освіту, свідоцтва про додаткові робітничі професії, диплом фахового молодшого бакалавра.

Вагомими аргументами навчання в коледжі у своїх відеозверненнях поділилися його успішні випускники, які досягнули значних успіхів у професійній діяльності, відзначивши, що основа для цього була закладена під час навчання в коледжі:

Сопівник Руслан Васильович – завідувач кафедри педагогіки НУБіП України, доктор педагогічних наук, доцент;

Долотко Микола Михайлович – керівник приватного орендного підприємства «Золота нива», Заслужений працівник сільського господарства України, голова наглядової ради коледжу;

Шупенюк Іванна Несторівна – керівник «Агроторгового дому «Гермаківський»;

Молдован Мирослав Михайлович- фінансовий директор компанії ТОВ «АГСОЛКО Україна»;

Сагайдак Роман Володимирович-менеджер компанії МЕГОГО, керівник телевізійного напряму;

Стрільчук Олег Васильович-заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів міської ради;

Матлак Андрій Тарасович-експерт міжнародної компанії Accountor Kyiv;

Лисак Уляна Володимирівна – секретар Заліщицької міської ради;

Матіюк Олег- агроном фірми DF Agro.

Про свої враження від навчання в коледжі розповіли у відеозверненнях першокурсниця Вікторія Гутман, другокурсниця Яремко Іванна, цьогорічні випускники – третьокурсниця Фрасуняк Тетяна та четвертокурсник Любінецький Владислав, які представили спеціальності, які здобувають, навчаючись в коледжі.

В.В. Перит, секретар приймальної комісії, яка взяла участь в онлайн-зустрічі, зупинилась на важливих аспектах вступу в коледж та характеристиках спеціальностей, по яких здійснюється підготовка в навчальному закладі.

Цікавим був відеовиступ Г.В.Петрів, кандидата педагогічних наук, яка теж навчалась в коледжі, зараз викладач. Вона розповіла про яскравий приклад співпраці між нашими та польськими студентами (Проєкт «Пізнаємо-розуміємо. Польські та українські маршрути ідентичності»).

Цікавими були доповнення до розмови про студентський гуртожиток (вихователь гуртожитку Г.П.Посконюк), про спортивне життя коледжу (В.І.Токарчук, керівник фізичного виховання), про вивчення іноземної мови (Л.М.Лукавецька, викладач англійської мови), про мистецьке життя в коледжі, роботу гуртків художньої самодіяльності (С.Я.Тарасевич, художній керівник самодіяльного народного ансамблю пісні і танцю «Хлібодари»). Було також продемонстровано відеоролик «Турбота про здоров'я».

Розмова відбулась цікава та багатогранна. Прозвучали питання від майбутніх абітурієнтів: про вивчення іноземних мов, пільги для студентів із малозабезпечених сімей, чи всім студентам надається можливість проживання в гуртожитку та ін..

На завершення зустрічі до її учасників звернулася одна з її організаторів- І.П.Сагайдак, яка запросила абітурієнтів на щотижневі онлайн-консультації з математики, історії України ,української мови та інших дисциплін.

М.В.Сопилюк відзначив, що колектив коледжу відкритий для спілкування, регулярні інформаційні матеріали розміщуються на сайті коледжу та в соціальних мережах. Він запросив випускників шкіл, професійних ліцеїв стати студентами нашого коледжу.

Юрій Війтик

 

: