Search

Вітаємо учасників ІІ Всеукраїнського відкритого марафону з української мови!

 

Вітаємо учасників ІІ Всеукраїнського відкритого марафону

з української мови!

«Найбільше і найдорожче добро кожного народу

— це його мова, ота жива схованка людського духу,

його багата скарбниця, в яку народ складає

і своє давнє життя,

і свої сподівання, роздуми, досвід, почування».

Панас Мирний

Коли з уст студентів чуєш сучасну українську мову з відповідним рівнем опанування нормами усної і писемної літературної мови, переймаєшся гордістю за молоде покоління. Кожен свідомий українець повинен дбати про підвищення рівня своїх знань з української мови, бо рідна мова – це наш скарб, без якого не може існувати ні народ, ні Україна як держава, а володіння рідною мовою – це наше моральне обличчя, візитна картка кожного. З метою забезпечення всебічного розвитку і функціонування української мови як державної в усіх сферах суспільного життя проводяться різноманітні творчі конкурси, олімпіади, змагання.

Нещодавно завершився ІІ Всеукраїнський відкритий марафон з української мови, зініційований державною науковою установою «Інститут модернізації змісту освіти» спільно з ТОВ «Х'юман». Метою змагання є розвиток в учнівської та студентської молоді стійкої мотивації й свідомого прагнення до вивчення української мови, формування компетентностей комунікативно доцільно й виправдано користуватися засобами мови в різних життєвих ситуаціях і сферах спілкування.Учасниками Марафону на добровільних засадах були учні закладів загальної середньої освіти, учні закладів професійної (професійно-технічної) освіти, студенти, курсанти закладів фахової передвищої та вищої освіти, до якого долучилися і студенти ВСП «Заліщицький фаховий коледж імені Є.Храпливого НУБіП України».

Марафон проходив у дистанційному форматі в чотири етапи: з 12 листопада до 05 грудня 2021 року. Завдання ІІ Всеукраїнського відкритого марафону з української мови були підготовлені творчою групою вчителів та викладачів української мови на чолі з Олександром Авраменком, доцентом Київського університету імені Бориса Грінченка.

Учасники, які пройшли всі етапи Марафону, отримали сертифікати.

В І Т А Є М О :

Ангеліну Бортник і Богдану Бричку, студенток 25 групи (викладач Л. Атаманчук

Олександра Музичку, студента 22 групи (викладач О. Юрійчук), які успішно виконали завдання 4-х етапів Марафону і отримали сертифікати.

Любов до Батьківщини виявляється в пошані до рідного слова, яке потрібно цінувати; розширювати знання про красу і багатство української мови; підтримати прагнення студентів продемонструвати свої знання та вміння з української мови, спонукати їх до творчої праці; розвивати навички культури мовлення; виховувати почуття патріотизму, національної гордості та любові до рідного краю.

Людмила АТАМАНЧУК, викладач української мови та літератури

 

 

: