Search

Проведення предметних тижнів

Проведення предметних тижнів

Завершено підведення підсумків Тижнів агрономічних та інженерних дисциплін, що проводились у Заліщицькому фаховому коледжі ім. Є. Храпливого з 23.05 по 3.06 2022 р.

Завдяки організованій роботі викладачів секцій агрономічних та інженерних дисциплін цей період був наповнений     цікавими та пізнавальними заходами.

Тематичні відеопрезентації та відеоекскурсію по колекційно-дослідних та демонстраційних ділянках, навчальних лабораторіях коледжу 23.05 та 24.05 провели викладачі Фреяк Г.Б., Полева Р.М. та Червоногріцька О.А.

24 травня Викладачем Гловою В.С. була організована пізнавальна година куратора за темою «Цікаве про життя бджіл» для студентів перших та других курсів коледжу, приурочена Всесвітному дню бджіл – міжнародній даті, визнаній ООН, яка відзначається щороку 20 травня.

Перегляд відеоуроку-екскурсії групи студентів коледжу у фермерське господарство «МаКоСад», яке знаходиться в селі Рідківці Новоселицького району Чернівецької області, 25 травня організувала ініціатор екскурсії викладач Грицишин С.Ф. Від керівника господарства Макаренка Л.Ю. мали можливість отримати цікаву інформацію про вирощування плодових культур під градобійною сіткою.

26 травня викладачі Андрусик Р.В. та Коропецький П.М. представили відеопрезентацію проходження студентами випускних груп спеціальності «Агрономія» виробничої практики у сільськогосподарських підприємствах.

В цей же день відбулось спільне відкрите засідання гуртків «Землеробство з грунтознавством» (керівник  Башта І.С.) та «Агрохімія» (керівник  Гагалюк В.В.) за темою «Стан грунтів навчально-дослідного господарства коледжу та шляхи підвищення їх родючості», а в програмі засідання – інформація керівників та учасників гуртків за результатами наукової та пошуково-дослідної роботи.

З 27.05 по 03.06 викладачем Слободян О.П. проводилась вікторина «Культурні досягнення людства», в якій брали участь студенти 11, 12, 14 груп. Переможцями вікторини стали:

І місце -    Дубець Петро, студент 12 групи, (93 бали);

    ІІ місце - Остяк Олександра, студентка 14 групи, (90 балів);

ІІ місце - Німчук Ярослав, студент 11 групи, (90 балів);

    ІІІ місце - Колодій Мар'яна, студентка 14 групи, (88 балів).

Вітаємо переможців та дякуємо учасникам вікторини.

Позааудиторний пізнавальний захід «Еволюція культури сільського господарства», організований викладачами Слободян О.П. та Андрусиком П.Р., відбувся 30 травня. Студенти 11 та 12 груп ознайомилися з витоками культурних надбань людства, проаналізували етимологію терміну «культура», прослідкували технологічний розвиток знарядь праці в сільському господарстві від первісної культури до сьогоднішнього дня. А під час позааудиторного заходу «Давньогрецька міфологія і сучасність», який був проведений 1 червня Слободян О.П., студенти 11 та 12 групи дослідили значення фразеологічних виразів «Авгієві стайні», «Танталові муки», «Ахіллесова п'ята», «Прокрустово ложе», «Сізіфова праця», «Гордіїв вузол», «Скринька Пандори», «Нитка Аріадни» та їх вживання в сучасному соціокультурному просторі. З'ясували зміст міфів, з яких ці вирази прийшли до нас.

Викладачами інженерно-технічних дисциплін Коньком В.А. та Зубиком І.М. 31 травня було проведено відкриту виховну годину для студентів першого курсу на тему: «Безпека на дорогах - запорука життя і здоров'я», метою якої було формування у студентів навичок безпечної поведінки на дорогах, адаптації до транспортного середовища, формування вмінь і навичок дотримуватися Правил дорожнього руху.

Конкурс фахової майстерності, організований викладачем інженерних дисциплін Гульком І.М. та майстром виробничого навчання Черничуком В. М. «Кращий за робітничою майстерністю тракторист-машиніст», в якому взяли участь 12 студентів  32, 41А та 42 груп пройшов на території автотрактородрому 2 червня 2022 року. Теоретичний тур визначав рівень знань будови тракторів, вміння підготувати трактор до експлуатації, вміння користуватись медикаментами та засобами надання першої медичної допомоги, а практичний – вміння керувати трактором і точність виконання вимог під'їзду до агрегату, його причіплювання або навішування.

За результатами виконання завдань та вправ конкурсу комісія визнала переможцем  команду  32 групи (88 балів),  друге місце зайняла команда 41А групи (86 балів), а третє – 42 групи (75 балів). За підсумками практичного конкурсу найвищий рівень майстерності керування трактором продемонстрували студенти: Колісник Ростислав (32 група), Доскоч Михайло (32група), Тракало Михайло (41А група), Базів Віктор (41А група).

Вітаємо переможців і учасників конкурсу, бажаємо успіхів та досягнень в навчанні, а отримані знання нехай допоможуть вам повною мірою реалізувати свої прагнення! Дякуємо також всім учасникам тижнів агрономічних та інженерних дисциплін та бажаємо всім успішної праці під мирним небом нашої України!

     Ірина БАШТА, Іван ГУЛЬКО, викладачі, керівники

секцій агрономічних та інженерних дисциплін.

: