Search

Предметний тиждень завершено

Предметний тиждень завершено

Вже стало доброю традицією у листопаді проводити заходи , присвяченіДню української писемності та мови і вшануванню пам'яті Нестора Літописця. Це свято , яке щороку в Україні відзначають 9 листопада. Із покоління в покоління, в часи розладу та піднесення ,наші предки передавали нам скарб-рідну мову. Народ плекав її у піснях, легендах, переказах і передавав від роду до роду.

У ВСП « Заліщицькому фаховому коледжі ім. Є. Храпливого» НУБіП України завершився Тиждень української мови та літератури . Цього року програма предметного тижня була ,як завжди, досить насиченою. Щодня протягом 07.11.-11.11.2022 року здобувачі освіти підвищували загальний рівень знань з української мови через різноманітні заходи: виставка книг, газетно-журнальних публікацій «Яке прекрасне рідне слово», перегляд мультимедійних презентацій «Збережемо чистоту рідної мови», експрес-занять з правопису української мови О.Авраменка, організація та проведення  I етапу Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика,інформаційно-просвітницька година «Українська мова — серце нашої нації»,поетичний калейдоскоп «І рідне слово забринить...»,

Всеукраїнський радіодиктант національної єдності,

літературна година «Богдан Лепкий — велетень українського патріотизму», твір-роздум на тему:"Ми, як скарб нетлінний, мову рідну, мусимо нащадкам передать", акція « Лист солдату».

8.11.2022 року відбувся I етап Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика. Серед студентів коледжу кращими стали:

1курс: Савчук Роман (1 місце); Дудяк Оксана (2місце); Медведчук Софія (3 місце)

2 курс: Корнят Юлія (1 місце); Кастранець Мар'яна (2місце); Дубець Петро (3 місце)

ВІТАЄМО ПЕРЕМОЖЦІВ!

Завершився предметний тиждень, а любов до рідної мови залишається на все життя. Уся коледжівська родина переконана, що відзначення Дня української писемності та мови гуртує всіх українців на шляху відродження духовності,зміцнення державності, тому треба любити рідну мову ,берегти і захищати ,як найкоштовніший скарб .

Чудовий настрій ,любов до рідного краю, гордість за свою мову і народ відчули студенти в ці дні і понесли це в свої сім'ї та домівки, бо мова –це наша національна ознака, у мові – наша культура та сутність нашої свідомості

Ольга ЮРІЙЧУК,

викладачка філологічних дисциплін

 

: