Search

Спеціалізовані електронні видання та їх роль у підготовці фахівців

Спеціалізовані електронні видання та їх роль у підготовці фахівців

В умовах війни, дистанційної та змішаної форм навчання зростає роль викладача у чіткому спрямування студентів для якісного та сучасного, професійного, компетентнісного і актуального одержання відповідних знань, вмінь та навичок.

Крім цього, важливо зуміти надати студенту життєві матеріали, які не завжди є в підручниках. В процесі вивчення предметів значна кількість навчального матеріалу відводиться на самостійне вивчення.

В цьому контексті вміле використання і знання спеціалізованих електронних ресурсів є надзвичайно важливим з різних точок зору: освоєння термінології, виробничих показників, елементів технологій, знайомство з кращими господарствами, результатами їх діяльності і т.п.

Цікавими для більшості студентів є матеріали представлені на сайті Kurkul – онлайн асистент фермера. На цьому сайті розміщено матеріали про фермерів, як основу українського агробізнесу, а також подається корисна інформація за різними напрямами.

Так в розділі «Новини», який щоденно оновлюється, представлено важливі події за такими напрямами, як: садівництво, земля, світ, зерно, олійні, сільгосптехніка, цукор, м'ясо, молоко, пасіка, агрохімія, овочі.

Розділ «Спецтеми» представляє: рослинництво, тваринництво, практика, технології, економіка, логістика.

Актуальним і прикладним є розділ «Довідник». Саме тут ми можемо ознайомитись з невеликими фермерськими господарствами, агрокомпаніями, брендами техніки, добривами, насінням, засобами захисту рослин, агропогодою по Україні та з земельним довідником.

Цікавим і достатньо пізнавальним є розділ «Проекти» з відповідними підрозділами: агро тренди, агро освіта, жінка в агро – до щастя, хвала рукам, що пахнуть хлібом.

Переконаний, що дані матеріали є важливими як для студентів, так і для викладачів та практикуючих спеціалістів. Використання матеріалів даного сайту сприятиме професійному становленню студентів, як майбутніх фахівців.

Володимир ГЛОВА,

викладач агрономічних дисциплін

: