Search

Тиждень інформатики в коледжі

Тиждень інформатики в коледжі


Традицією в Відокремленому структурному підрозділі «Заліщицький фаховий коледж імені Є. Храпливого Національного університету біоресурсів і природокористування України» є щорічне проведення предметних тижнів, зокрема тижня інформатики.  Це дійсно корисно, вносить різноманітність у студентське життя. Підвищує рівень знань з інформатики. Розвиває творчі й інтелектуальні здібності дітей, інтерес до вивчення інформатики, самостійність та наполегливість. Виховує вміння працювати в групах, почуття відповідальності.

Актуальність проведення «Тижня інформатики» полягає в тому, що даний захід вдало поєднує ігрові та навчальні моменти, показує значущість і роль інформатики в сучасному динамічному суспільстві, сприяє розвитку пізнавальної активності, творчих здібностей, кмітливості, винахідливості.

В рамках тижня інформатики студенти кожного дня одержували завдання які із захопленням вирішували.

Свою ерудованість у конкурсі Фольклорний серпантин та кмітливі інформатики проявили студенти 12, 15, 25, 35, 24, 14, 21 груп.

А студенти 11, 41, 21, 31 груп надали перевагу Ребусам для справжніх  програмістів, інтелектуальному казино та інтелектуальній грі «Магістр інформатики».

Студенти брали участі у різних конкурсах та все ж таки найактивнішими виявились такі студенти Андрусик Денис(12 група), Бачук Роман(11КЕ група), Николяк Арсен (21КЕ група), Пеприк Анастасія (14 група).

Для себе студенти здобули неоціненний досвід пошуку інформації, її опрацювання, розвинули навички ведення дослідницької діяльності, оформлення результатів дослідження, що знадобиться їм вже досить скоро – при подальшому навчанні в інститутах, університетах.

Включення предметного «Тижня інформатики» в структуру сучасного навчального процесу дозволяє вирішити багато педагогічних завдань, що стоять перед сучасною освітою: поєднувати інноваційний зміст освіти, зокрема, опановування засобами й процедурами дослідницької діяльності; організовувати роботу студентів у команді; використовувати засоби ІКТ, які стимулюють впровадження нових методів і організаційних форм навчальної роботи, готують учнів до життя в умовах розвитку інформаційного суспільства.


Міщук Т.В., Сидорчук Н.Я., викладачі комп`ютерних дисциплін

: