Search

Українська національна еліта формується зі студентства

Українська національна еліта формується зі студентства

Студентські роки – найщасливіші в житті кожної людини. У них визріває перше кохання, поглиблюється пізнання світу, відбувається становлення особистості та обирається подальший шлях. Зі студентської лави починається довга і наполеглива дорога пошуків, стверджень і досягнень у науці, мистецтві, культурі. Зі студентства формується українська національна еліта. Студентство - завжди було, є і буде в авангарді змін в державі. Вони справжні патріоти з активною громадянською позицією. Зазвичай суспільство сприймає День студента як свято молодості, енергії та відпочинку. Та зараз для українців кожна дата в календарі, святкова чи не святкова – це день сили, день спротиву, день боротьби проти агресора. Сьогодні студенти навчаються, волонтерять, воюють... І кожен на своєму фронті...

17 листопада 2022 року у ВСП «Заліщицький фаховий коледж імені Є.Храпливого НУБіП України відбувся патріотичний захід, присвячений Міжнародному дню студента. Святкування пройшло в дусі патріотизму, волонтерства та допомоги ЗСУ. Упродовж дня студенти брали участь у акції «Подаруй тепло захиснику», виготовляли окопні свічки, писали побажання захисникам, долучилися до збору коштів на потреби воїнам.

В актовому залі коледжу продовжилось святкове дійство, в ході якого було вітальне слово директора Бориса Павлюка, голови первинної профспілкової організації студентів Івана Зубика, були відзначені кращі студенти: грамотами, цінними подарунками за високі досягнення у різних видах навчальної, спортивної, культурно- масової, волонтерської діяльності.

На заході були присутні запрошені гості: начальник відділу культури, туризму, молоді та спорту Заліщицької міської ради Оксана Безушко, головний спеціаліст відділу культури молоді та спорт у Заліщицької міської ради Галина Самковська, керівник волонтерської групи «Сила єдності» , випускниця коледжу Марина Іванська, успішні фахівці у сфері інформаційних технологій, волонтери з м. Дніпро, лейтенант військомату, випускник коледжу Олег Юзьвак, які вітали зі святом, відзначили успішних студентів грамотами та подарунками.

Захід пройшов у теплій, душевній атмосфері. Глядачі з щемом у серці переглядали художні номери, короткометражний фільм «Повітряна тривога» . Вони прониклися духом патріотизму, оптимізму та надії на перемогу у війні з агресором.

Перемога неодмінно буде за нами. Тож нехай Вам щастить на життєвих стежинах! Миру та злагоди Всім!

Студенти 14,22,25,31 груп,

куратори Ольга КИВЕРИГА, Ольга ЗАВІНСЬКА, Леся ЛУКАВЕЦЬКА, Ольга ТРАКАЛО

: