Search

День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни

Наш календар

День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни

 

 

8-9 травня Україна традиційно вшановує День пам'яті та примирення і День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Для українців це особлива дата. З одного боку вона пов'язана із звитяжними сторінками історії, а з іншого – з втратою незалежності на довгі роки. 1945 рік приніс нам, на жаль, не звільнення, а чергове поневолення , яке коштувало сотень тисяч життів.

Близько 6 мільйонів українців воювали з Німеччиною у лавах Радянської армії. Понад 100 тисяч пройшли через УПА, що ставила за мету будівництво незалежної України, 250 тисяч воювали в арміях союзників антигітлерівської коаліції.

Україна втратила близько 4 мільйонів вбитими військових, понад 5 мільйонів цивільних, 500 тисяч були репресовані лише на Західній Україні за своє бажання залишитися українцями.

Друга світова війна була періодом боротьби і великих втрат.Це важко усвідомити. Смерть однієї людини – це трагедія. А коли мільйони…Загиблим не болить.У живих продовжують кровоточити рани.

Вогняна віхола боляче обпалила кожну нашу сім'ю. Майже у кожній родині не дочекалися батька чи матері, сина чи дочки, сестри чи брата. Тисячі дітей виростали сиротами в нестатках і смутку, не зігріті батьківською ласкою, теплом родинного вогнища. Та, благословенні на Добро і Щастя, вони вижили і зберегли в душах своїх пам'ять про тих, хто ціною власного життя допоміг відстояти найдорожче – Свободу і Незалежність .

Згадаймо тих, хто загинув у роки Другої світової війни, хто звеличив нашу землю.Згадаймо героїв Небесної Сотні, воїнів та інших загиблих на Сході України у боротьбі за правду, справедливість, свободу, цілісність та єдність нашої держави.

Слава Україні!

Вічна пам'ять героям !

 

 

Працівники бібліотеки коледжу

 

: