Search

До Дня Державного Прапора та Незалежності України

Назустріч святу

До Дня Державного Прапора та Незалежності України

24 серпня 1991 року Верховна Рада України урочисто прийняла Акт проголошення України незалежною, самостійною, демократичною державою. Цьогоріч відзначаємо 30-річчя цієї знакової події. 23 серпня відзначається також День Державного Прапора.

Йдучи назустріч святу, у ВСП «Заліщицький фаховий коледж імені Є.Храпливого НУБіП України» відбулось урочисте підняття Державного Прапора..На початку урочистостей прозвучала пісня Тараса Петриненка «Україна».

Під звуки Державного Гімну України право підняти Державний Прапор було надано кращим студентам коледжу Капчинській Уляні, Добрянській Діані, Турецькому Олександру.

З вітальним словом до присутніх звернувся в.о.директора коледжу Борис Степанович Павлюк. Він відзначив, що вікопомна подія проголошення Незалежності виборювалась у нелегкій багатовіковій боротьбі українського народу, щедро скроплена кров'ю патріотів, які віддали своє життя за наше сьогодення. Уже покоління наших сучасників змушене відстоювати свободу та європейський вибір на революціях, а згодом – зі зброєю в руках захищати суверенітет і територіальну цілісність Української держави від зазіхань північного сусіда. Вітаючи колектив коледжу зі святом, Борис Степанович закликав до єдності, побажав викладачам, студентам та працівникам коледжу міцного здоров'я, добробуту та злагоди в родинах, а рідній Україні – мирного неба та процвітання.

Право покласти квіти до пам'ятника борцям за волю України було надано випускникам коледжу 2022 року.

Свято провели ведучі Ірина Павлюк та Олександр Турчак.

Юрій Війтик

: