Search

Відзначили День Незалежності України

СНПЧ А7 Курск, обзоры принтеров и МФУ

Фотофакти

Відзначили День Незалежності України

Є дати, які виражають дух народу, символізують його славне минуле, сьогодення і майбутнє. Такою датою є День Незалежності України, що відзначається щорічно 24 серпня. Та цьогорічне відзначення 31-ї річниці Незалежної, суверенної України особливе, адже проходить в умовах агресивної війни з боку російської федерації. Тому багато заходів, приурочених цій події, обмежено або проходять в безпечному режимі. Нема військового параду на Хрещатику. Та напевне неуважно наші північні сусіди спостерігали за минулорічним парадом, приуроченим 30-річчю нашої держави. І сьогодні та військова техніка, яка пройшла маршем в серпні 2021 року Хрещатиком, завдає відчутних втрат агресору. Неочікуваною для загарбників стала згуртована допомога Україні з боку зарубіжних партнерів. Та найбільшим надбанням України за роки Незалежності є люди, українці та українки, патріоти, які стали на захист держави на фронті і в тилу, вносячи свій посильний вклад в Перемогу, яка неодмінно буде. Серед авангарду захисників – молодь, яка була на київському Майдані Незалежності в дні Революції Гідності, на фронті в 2014 році і сьогодні.

Саме студентська молодь ВСП Заліщицький фаховий коледж імені Є.Храпливого разом з педагогами та працівниками коледжу стали учасниками урочистостей, які були проведені на честь свята, перед навчальним корпусом біля фігури Божої Матері. Урочистості проведені в оптимальному режимі, зважаючи на необхідні заходи безпеки. У вестибюлі коледжу під керівництвом Ольги Тракало було розміщено стилізовану виставку, присвячену Україні, накарту якої можна було написати побажання нашій державі. Були привітання директора коледжу Бориса Павлюка, віршовані рядки ведучих, присвячені Україні, прозвучав авторський вірш третьокурсниці Марії Угринюк, була хвилина мовчання за полеглими Героями. До пам'ятника Борцям за волю України були покладені квіти. В ході заходу прозвучали пісні у виконанні студентки магістратури Харківської державної академії культури Діани Шафоростової («Моя земля») та аспірантки музичної академії м.Київ Ірини Тарасевич («Марш українських націоналістів»).

В ході дійства прозвучали побажання, щоб у нашому спільному домі, нашій Україні, нарешті поселився мир, злагода, стабільність і спокій і прийшла Перемога над агресором. Щоб нам вистачило сил, віри, наснаги та енергії примножити могутність і забезпечити розвиток нашій державі!

Ігор КНИШ, Юрій ВІЙТИК,

викладачі соціально-гуманітарних дисциплін

: