Search

Предметний тиждень завершено

Предметний тиждень завершено

29.04-03.05.2024р.у ВСП «Заліщицький фаховий коледж імені Є.Храпливого НУБіП України» проведено Тиждень зарубіжної літератури та культурології, який сприяв активізації творчості студентів, їх високих духовних якостей, підвищенню інтересу до занять зарубіжної літератури та культурології, також вмінню працювати з додатковою літературою, інтернет-джерелами, відстоювати та висловлювати власну думку, формувати естетичні смаки, розвивати навички логічного мислення, образотворчого мистецтва, співпрацювати в команді, проявляти ініціативу.

Тиждень розпочався із віртуальної екскурсії «Художні музеї світу» та переглядом мультимедійних презентацій із зарубіжної літератури .У цей же день оголошено вікторину «Стежками творів зарубіжних письменників», у якій взяли участь 62 здобувачі освіти II курсу економічного та технологічного відділень.

У вестибюлі коледжу погляд полонила виставка «Великодній вернісаж» – майстерно викладені студентами композиції з писанок, рушників, серветок, виробів з бісеру. Відчувалося, що в свої творіння студенти разом із викладачем історії Петрів Г.В. вклали не тільки душу, а й показали небайдужість до традицій українського народу.

Логічним доповненням другого дня тижня зарубіжної літератури та культурології стала година духовності «Великий день – Великдень». З матеріалу, систематизованого викладачем Гойман В.І., цікаво було дізнатися про традиції та звичаї українців у Страсний та Світлий тижні, а також символ Великодня- писанку.

Україна здавна приваблювала до себе митців світового письменства. Нашій державі присвячено прекрасні рядки письменників різних країн та епох. Усі вони зливаються у дзвінку пісню - пісню любові до нашої рідної землі. Світова спільнота усіляко підтримує Україну у боротьбі з російськими окупантами - санкціями, зброєю, гуманітарними вантажами, надає прихисток біженцям. Слова підтримки висловили й багато відомих людей, серед яких є популярні на весь світ письменники: Маргарет Єтвуд, Ольга Токарчук, Джоан Роулінг, Стівен Кінг, Йоанна Ягелло, Марія Парр та інші. Ми щиро дякуємо зарубіжним письменникам, які підтримали Україну у війні з росією.

Члени літературного гуртка під керівництвом викладача Сагайдак І.П. презентували проектні роботи «Україна у житті та творчості зарубіжних письменників»:

Вербовецька У., Бортник В., Крисов Н., Мельничук Р., Наконечний В.- 11 група;

Балицький Д., Бойчук В., Подолюк М., Яремчук М.- 12 група;

Людкевич Л., Гуйван Д., Семчишин Т., Слободян О., Шкрабик С.- 14 група;

Гуйван Я., Бзова Е., Абрамюк К., Стельмащук О., Панасюк І.-15 група.

Протягом тижня проведено :

  • Науково-практичну конференцію «Мистецтво XXI століття» та

віртуальну виставку «Мистецтво як подих епохи » ( Слободян О.П.);

  • Обговорення роману Джона Майкла Гріна «Провина зірок» ;
    • Культурологічну вікторину;
  • Книжкову виставку « Література. Мораль. Людяність»;
  • Тематичний випуск часопису «Коріння і крона» ( 32-С група, Коропецький П.М.);
    • Конкурс виразного читання поезій французьких символістів «Найперше- музика у слові».

Переможці конкурсу:

I місце - Кикуш Марія (12 група);

II місцеГуйван Ярослав (15 група);

III місцеУкраїнець Богдан (11 група),

Семчишин Тетяна (14 група)

Тиждень був цікавим та пізнавальним. Завдяки таким заходам студенти краще готуються до занять, займаються пошуковою роботою, активніше беруть участь у літературно-мистецьких бесідах, цікавляться новинками з дисциплін «Зарубіжна література», «Культурологія».

Духовність, культурні цінності та національні пріоритети є запорукою розвитку нашої держави. Українська та світова культура, твори художньої літератури й мистецтва відкривають нам джерела цілющої краси, що здатні врятувати світ.

Ірина САГАЙДАК,  викладач зарубіжної літератури,

Ольга СЛОБОДЯН, Віра ГОЙМАН, викладачі культурології

 

 

 

 

 

 

 

 

  

: