Search

XX –й зліт студентських лідерів аграрної освіти

XX –й зліт студентських лідерів аграрної освіти

Вже 20 років поспіль впевнено крокує Україною Зліт студентських лідерів аграрної освіти, який розпочав свою ходу наприкінці минулого століття, у 1999 році. Нині ж ювілейний, ХХ зліт проходив в Уманському національному університеті садівництва з 06.06. по 08.06.2018р.

Зліт лідерів – це унікальний форум кращих студентів в аграрній науці, зібрання однодумців, тих, хто у напруженій навчальній праці здобуває професії для роботи на землі. За роки проведення заходу у ньому взяло участь понад сім тисяч іменних стипендіатів Президента України, Верховної Ради, Кабінету міністрів України, обласних та районних державних адміністрацій, відмінників навчання, активних студентів, лідерів студентського самоврядування, видатних вчених і науковців. Тож і цьогорічний зліт – подія загальнодержавного масштабу, адже до Уманського НУС прибули кращі представники молоді з усіх закладів вищої освіти аграрного профілю.

Від нашого навчального закладу у складі делегації НУБіП України учасником Зльоту стала студентка ІІ курсу економічного відділення, голова студентського парламенту коледжу - Швидковська Іванна.

Право першими відкрити урочисту ходу дісталося представникам квітучої Київщини, адже саме у Національному університеті біоресурсів і природокористування України лежать витоки Зльоту: цей заклад вищої освіти приймав Перший зліт і на його долю випала честь зустрічати ХІХ зліт студентських лідерів аграрної освіти. Цьогоріч честь рідної області представляли не лише студентство НУБіП, а й молодь Ірпінського економічного коледжу, Заліщицького аграрного коледжу ім. Є. Храпливого, Бережанського агротехнічного інституту, Бережанського агротехнічного коледжу.

Далі гостей заходу гостинно зустрічала перлина України – Національний дендрологічний парк «Софіївка», де проходило урочисте відкриття ювілейного Зльоту.

У програмі зльоту було запроваджено проведення ефективного заходу, спрямованого на розвиток логічного і критичного мислення, комунікативної культури та навичок публічного виступу – аграрно-політичних дебатів. Участь у дебатах дає можливість молодим фахівцям розвинути вміння працювати в команді, обирати відповідних партнерів, концентруватися на суті проблеми та відстоювати свою точку зору.

В рамках ХХ Зльоту студентських лідерів аграрної освіти відбулось засідання восьми дискусійних клубів. Їх тематика була дуже різновекторною: від організації студентського самоврядування в аграрних ЗВО України і до сучасних проблем розвитку аграрного виробництва.

Засідання першого дискусійного клубу «Студентське самоврядування. Що ми можемо змінити?» об'єднало 57 студентів із 31 навчального закладу аграрної освіти України.

Студентські лідери обговорювали питання організації студентського самоврядування в аграрних ЗВО, його ролі для патріотичного виховання та завдання по створенню умов самореалізації молоді. І саме, в цьому дискусійному клубі взяла участь студентка нашого коледжу.

Далі студентська молодь відправилася на ознайомчі екскурсії до кращих підприємств міста Умань – ПАТ «Уманьферммаш» і ПОСП «Уманський тепличний комбінат». Наснаги і позитивного настрою молоді додали учасники Всеукраїнського фестивалю «Софіївські зорі», які в рамках ювілейного зльоту провели фестиваль «Тобі, Україно, моя пісня!».

Дирекція та педагогічний колектив навчального закладу щиро дякує студентці Швидковській Іванні за участь у даному заході, бажає щоб дух науки і творчості, вченого сподвижництва та романтизму, надихне на нові звершення та подарує пам'ятні миті, що залишаться у спогадах на все життя.

Книш І.Я., заступник директора з виховної роботи

: