Search

IX Міжнародний мовно-літературний конкурс імені Тараса Шевченка

IX Міжнародний мовно-літературний конкурс

імені Тараса Шевченка 

    Феномен Шевченка відбиває нашу національну природу, наше світосприйняття, наше минуле і нашу надію на майбутнє. Він символізує душу українського народу, втілює його гідність, дух і пам'ять.

   З метою виховання в студентів почуття гордості за свій народ, любові до історії рідного краю та її видатних особистостей 23 жовтня 2018р. в «Заліщицькому аграрному коледжі ім.Є.Храпливого» було проведено ІІ етап мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка. Йому передувало урочисте відкриття, на якому виступив заступник директора з навчальної роботи Михайло Васильович Сопилюк та заступник директора з виховної роботи Ігор Ярославович Книш, які наголосили, що проведення конкурсу сприяє піднесенню престижу української мови і літератури, підвищенню рівня загальної мовної культури, вшанування великого Кобзаря, поета світового рівня та побажали учасникам високих результатів.

     46 студентів коледжу взяли участь у конкурсі та виконували завдання, що сприяли розкриттю мовних та літературних знань, практичних навичок, творчих здібностей, показали розуміння творчості Шевченка в контексті сучасних подій в Україні. Тематика творів була звернена до особистості Шевченка, його творчості і долі, а також спрямована на духовні цінності.

     Найкращими виявилися роботи таких студентів:  Машера А. (11 гр.), Перит Т. (14 гр.), Паньків О. (15 гр.), Фрасуняк Т. (15 гр.), Юровська У. (15 гр.), Катеринич Л. (15 гр.), Ольховецький М. (22 гр.), Филипюк Г. (23 гр.), Котелець В. (23 гр.), Вовчанська А. (24 гр.), Бойчук О. (25 гр.), Бужак Н. (26 гр.)

     Не відставали у своїх знаннях і студенти 3 та 4 курсів. Кращими були:  Завінська Х. (41 гр.), Паскевич В. (34гр.), Швидковська І. (36 гр.), Танцюра М. (37 гр.).

     «Нині Україна самостверджується для себе і для світу під знаком Шевченка, під знаком Шевченка наш народ повертає собі національну самосвідомість і гідність. А Шевченків ідеал – Україна великої сім'ї, вольної, нової. Україна без зла». (Іван Дзюба)

      Залишайтесь з Шевченком, читайте Шевченка, відкривайте себе за допомогою Шевченкового слова.

І.П.Сагайдак, О.В. Юрійчук, викладачі філологічних дисциплін

: