Search

«Крила України»

«Крила України»

      Всеукраїнський диктант національної єдності – це акція єднання навколо держави, акція її утвердження, це прагнення довести всім, що вона у нас – одна-єдина Україна. Тому викладачі та студенти ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім.Є.Храпливого» активно долучилися до написання диктанту. Читальний зал коледжу заповнений вщент. Усі в очікуванні відповідальної хвилини. 

     І ось звучить голос українського педагога, мовознавця Олександра Авраменка. «Що спадає на думку, коли чуємо слово «мрія»?» – такими словами починався текст диктанту, який транслювали зі студії UA: Українське радіо. Кожен із присутніх уважно слухає диктора і пише. Адже саме в такий спосіб і можна перевірити себе на знання української мови, на вміння грамотно писати.  «Диктант національної єдності задумувався саме як спосіб об'єднатися навколо слова. Наша першочергова мета не стільки перевіряти грамотність, хоча це також дуже важливо, скільки закликати все більше людей приєднуватися, писати і надсилати нам листи», – розповідає головна редакторка Першого каналу «Українського радіо» Аліна Акуленко.

    Диктант завершено. Звісно, були і хвилювання, і переживання. Але купа думок, позитивних емоцій, вражень, отриманих від заходу. І напевно, кожен згадав про свою мрію.

     «Головне – усім нам робити свою справу з любов`ю, відчувати політ, і тоді обов'язково мрія здійсниться!» – такими словами-настановою завершився Всеукраїнський радіодиктант національної єдності. 

     Тож я бажаємо тим, хто продемонстрував єдність з усіма, хто любить і шанує українське слово:«Хай здійсняться ваші мрії!».

Сагайдак І.П., Левицька І.В.

: