Search

Міжнародна науково-практична конференція

11-12 вересня 2014 р. на базі головного корпусу ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого» була проведена Перша Міжнародна науково-практична конференція, присвячена сторіччю ботанічних досліджень у регіоні: «Наукові засади природоохоронного менеджменту екосистем Каньйонового Придністров’я».

Організаторами конференції виступили національний природний парк «Дністровський каньйон», інститут екології Карпат НАН України, Тернопільський Національний педагогічний університет ім. Володимира Гнатюка, ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого».З вступним словом до учасників конференції звернулися директор Національного природного парку "Дністровський каньйон" - Михайло Федорович Шкільнук і заступник директора з навчальної роботи Михайло Васильович Сопилюк.

Учасниками конференції стали 35 осіб, з них 10- кандидатів та докторів біологічних, сільськогосподарських та географічних наук виступили на пленарному засіданні, а решту- на секційних.Також приймали участь і заочні учасники. Тези доповідей на конференцію прислали представники з різних куточків України і Польщі, в тому числі і викладачі циклової комісії екологічних дисциплін: Перит В.В., Фреяк Г.Б.,Сопівник Л.Й.,Радик А.В., Баран А.В. та студенти коледжу за спеціальністю «Прикладна екологія»: Дубрівна Я., Третяк Т., Гонтарук У., Повєткіна В. Розглядалися й обговорювалися питання про природно-ресурсний потенціал Заліщицького району, дослідження колекцій екзотичних та декоративних дерев, що ростуть на території Заліщицького району, пам’ятки природи рідного краю, хіміко- екологічний аналіз основних водних об’єктів Заліщицького району, виявлення дії антропогенних стресорів на ріст та розвиток декоративно-озеленювальних рослин коледжу.


У період роботи конференції відбулося засідання таких секцій: «Актуальні питання екологічного менеджменту природоохоронних територій та оптимізації екомережі», «Флористичне та фітоценотичне різноманіття природоохоронних територій та проблеми його охорони  , збереження та відновлення», «Зообіота природоохоронних територій, проблеми її інвентаризації, охорони, збереження та відтворення», «Геоморфологічна, палеонтологічна та культурологічна унікальність каньйонового придністров’я», «Антропогенна трансформація екосистем Каньйонового Присністров’я» і «Роль екологічної освіти для збереження природного різноманіття та сталого розвитку регіонів».

Передбачається продовжити дослідження за даними напрямками і зробити дану конференцію традиційною, залучати до участі представників реального сектора екології, а також науковців з країн ближнього і далекого зарубіжжя.

 

: