Search

Пожежна безпека – складова безпеки життєдіяльності

Цього тижня у Пожежній частині м. Заліщики був День відкритих дверей.

Керівництво установи запросило до участі в представленні своєї діяльності студентів ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є.Храпливого»

У цьому заході студенти ІІ курсу економічного відділення з своїм викладачем.

Тут ми мали  можливість провести практичне заняття з дисципліни  „Безпека життєдіяльності ” і  ознайомитися із заходами та засобами пожежогасіння, а також пожежною безпекою в місті.

 Зустріч із дітьми розпочали розповіддю про роботу пожежного автомобіля та насосних установок рятувального транспорту. Також провели цікаву екскурсію  по службових приміщеннях Пожежної частини.


З цікавістю молодь ознайомилася із спеціалізованою технікою, захисним спорядженням пожежників-рятувальників. Студентам дозволили взяти в руки   пожежно-технічне обладнання для гасіння пожеж та порятунку людей, яке знаходиться в пожежних автомобілях.

Ми дізналися про драбини різної довжини: від трьох  до дванадцяти метрів, що сягає п’ятиповерхового будинку. Також пожежники розповіли, з чого складається бойовий одяг рятівника.  

Діти змогли відчути себе справжніми рятівниками, побувавши у пожежному автомобілі та примірявши пожежні каски.

Наприкінці екскурсії рятувальники продемонстрували, як вони працюють при екстренних викликах: лунає повідомлення по гучномовцю, рятівники швидко одягають бойовий одяг, сідають у пожежні автомобілі, вмикають сирену і швидко виїжджають на виклик.


Однак найбільше зацікавив студентів сам процес гасіння пожежі великим струменем води, адже на практиці це міг спробувати кожен охочий.
Заняття-екскурсія стане добрим уроком у засвоєнні основ охорони праці і безпеки життєдіяльності.

 

 

 

 

 

 


Викладач ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім..Є. Храпливого» Зубик Іван Михайлович


- Переглянути більше фотографій -

: