Search

Відвідини фотовиставки та музею

 

16 жовня студенти 12 групи  агроколеджу разом із викладачем історії Петрів Г.В. мали можливість відвідати у вестибулі районного будинку народної творчості фотовиставку «Українська революція гідності. Фотоісторія євромайдану у Києві, Тернополі, Заліщиках».  Частина експозиції була представлена Тернопільським обласним краєзнавчим музеєм, вона подорожує районними центрами області, зупиняючись у кожному місті на кілька днів.  Інша частина світлин  зібрана з ініціативи депутата Заліщицької міської Ради Василя Іванишина, включала фотографії  старшого наукового співробітника державного архіву  Тернопільської області  Ігоря Крочака та активіста майдану Михайла Вороного. 

 


Екскурсію для відвідувачів проводив директор Заліщицького краєзнавчого музею Каспрук В. В. Перед студентами  повстали події, що розпочалися 21 листопада минулого року і тривали до лютого 2014 р.: столичний майдан Незалежності під час еврореволюції,  синьо-жовті стяги, коктейлі Молотова та шини, які стали символом цих подій, активісти майдану,  заслони із беркутівців, зворушливі миті виконання державного гімну та інших патріотичних пісень, палаючий майдан Незалежності,  центральна площа нашого міста та інших районних центів області під час акцій протестів та автомайдану… Першокурсники  розглядаючи світлини експозиції  ще раз переконалися, що історію можна не тільки вивчати, але й бути її творцем. 


 

Також  студенти відвідали в краєзнавчий музей, де його директор ознайомив їх з основними віхами історії нашого краю. Найбільше захоплення у відвідувачів викликали  найдавніша історія нашого району, рештки давніх тварин, старі фотографії міста та зброя часів Другої світової війни. Після завершення екскурсії актив групи написав відгук про свої враження від відвідин фотовиставки та музею.

Історія є містком між минулим, сучасним і майбутнім, її слід знати та вивчати, аби не повторюючи помилок попередників, бо минуле  нам вже непідвладне, а майбутнє залежить від нас.


 Петрів Г. В., викладач історії


- Переглянути більше фотографій - 

: