Search

Відкрите заняття з хімії “Загальні поняття про біологічно активні речовини: вітаміни, ферменти”

Відкрите заняття з хімії "Загальні поняття про біологічно активні речовини: вітаміни,ферменти"

У рамках проведення Тижня хімії та фізики у ВСП "Заліщицький фаховий коледж ім. Є. Храпливого"НУБіП України викладачем Перит Валентиною Володимирівною було проведено відкрите заняття з хімії на тему: "Загальні поняття про біологічно активні речовини: вітаміни, ферменти"в 11 групі спеціальності 123 "Комп'ютерна інженерія".

Метою заняття було сформувати у студентів поняття про біологічно активні речовини, їхню роль у забезпеченні нормальної життєдіяльності людини та інших живих організмів.

Викладач показала вагомість теми, спонукала до зацікавленості шляхом поєднання теорії з повсякденним життям. Дидактично грамотно визначена основна мета заняття, яка чітко випливала зі змісту навчального матеріалу, мотивувала навчальну діяльність студентів.

Під час заняття студенти були активні, не тільки відповідали на поставлені запитання, але і проявляли ініціативу, доповнюючи відповіді своїх одногрупників, чим продемонстрували свої знання та зацікавленість темою.

Валентина Володимирівна зуміла захопити як студентів, так і викладачів цікавим матеріалом про вітаміни, речовини, які до них належать, у яких продуктах знаходяться, які функції виконують. У процесі вивчення теми студенти дізналися про важливість для молодого організму вживання натуральних продуктів, що містять вітаміни, та небезпеку голодування. Адже нестача вітамінів через неправильне харчування призводить до авітамінозу, а їх передозування — до гіпервітамінозу. Знання про вітаміни, ферменти та інші біологічно активні речовини, усвідомлення їхньої важливості для нормального функціонування організму сприяють правильному формуванню раціону харчування.

Викладач упродовж заняття виступала у ролі консультанта, порадника, постійно взаємодіяла із студентами. Заняття, яке мало практичний характер (зв'язок із життям), пройшло динамічно та продуктивно, поставлена мета досягнута. Хочеться відзначити особистість викладача: спокійний тон, уважне і добре ставлення до студентів у поєднанні з вимогливістю, манера звертатися до групи, витримка – усе це передається студентам і слугує еталоном людських стосунків.  Проведене відкрите заняття, показало, що Валентина Володимирівна професіонал своєї справи, добре володіє різними формами навчальної діяльності, і незважаючи на труднощі сьогодення завжди знаходиться у творчому пошуку.

Бажаємо Валентині Володимирівні, міцного здоров'я, гарного настрою, здібних студентів, натхнення та успіхів у роботі!

Світлана РУСНАК, викладач коледжу

: