Search

Тиждень математики завершено

Тиждень математики завершено


«Предмет математики настільки серйозний, що корисно не втрачати можливостей зробити його цікавим»

Блез Паскаль


Вже доброю традицією у коледжі стало проведення кожного навчального року предметних тижнів. Далеко не все в навчальному матеріалі може бути для студентів цікавим. І тоді в дію вступає чинник пізнавального інтересу – сам процес діяльності. Щоб спонукати студента до навчання, треба розвивати в ньому потребу займатися пізнавальною  діяльністю, а це означає, що в самому процесі навчання він повинен знаходити привабливі риси, щоб сама робота по здобуттю знань містила позитивні заряди зацікавленості. Шлях до цього пролягає через різноманітну самостійну роботу студентів і створення різного роду нестандартних ситуацій. Вони розвивають математичні здібності, кмітливість, логічне мислення, зміцнюють пам'ять, відкривають нові пізнавальні відомості з різних галузей математики, розвивають цікавість і допитливість.

Студенти мали можливість ознайомитись з роботою математичного гуртка «Цікава математика».

Кожного дня, на протязі тижня були переглянуті відеоролики: «Цікаві факти про математику», «Геометрія в українській вишиванці», «Відомі українські математики», «Відомі особистості в галузі математики», «Його величність, число π», «Лірики і математики» та багато інших.

Студенти першого та другого курсів економічного і технологічного відділень прийняли активну участь у Всеукраїнських дистанційних олімпіадах на сайтах «Ну урок» та «Всеосвіта» (Осінь-2022).

У кожній групі, які вивчають математику, прослухано і обговорено Математичне повідомлення «Віхами історії», присвячене видатним математикам нашого краю:

1. Михайлу Кравчуку ( 10 жовтня — 130 років від Дня народження);

2. Володимиру Левицькому ( 31 грудня — 150 років від Дня народження).

Проведено Онлайн-конкурс для студентів та абітурієнтів Математична вікторина «Математика — цариця наук» і тестування на платформі Всеосвіта: «Математика—гімнастика для розуму». 

І завершився тиждень студентською науково-дослідницькою конференцією «Математика в світі наук».

Тиждень математики було проведено викладачами циклової комісії математичних та природничо-наукових дисциплін з метою популяризації та активізації вивчення математики, розвитку математичних здібностей студентів у коледжі. Під час проведення заходів використовувалися різні форми і методи роботи, підготовлені цікаві та різноманітні завдання.

Робота педагогів була спрямована на сприяння розвитку інтересу студентів до предмету; розширення і поглиблення знань студентів, отриманих на заняттях; формування та підвищення пізнавального інтересу до вивчення математики, розширення їх кругозору, використання набутих знань на практиці; формування креативних комунікаційних умінь; систематизація методичних прийомів і форм організації діяльності студентів, які забезпечують підвищення мотивації та пізнавального їх інтересу до вивчення предмету, сприяють розкриттю внутрішнього потенціалу студентів; розвиток особистісних якостей та інтелектуальних здібностей студентів; розкриття краси математичних понять; ознайомлення студентів із життям відомих вчених-математиків; виховування колективізму, відповідальності за виконану справу; зацікавлення молоді регіону навчальним закладом для подальшого вирішення обрання професії.

Бажаємо студентам подальших успіхів у навчанні,ніколи не здаватися і не зупинятися на досягнутому. Нехай везіння буде Вашим незмінним супутником протягом всіх студентських років. Вчіться легко і з задоволенням, насолоджуйтеся кожним днем, прагніть до високих цілей і завжди вірте у свої сили.


Глова Г.Р., Озімінська О.Я., Хомів Н.Й., викладачі математичних дисциплін

: