Search

Тиждень іноземних мов завершено

Тиждень іноземних мов завершено

Сучасний світ, в якому стрімко розвиваються наука, новітні технології, в якому значне місце відводиться конкуренції, який щодня змінюється і прогресує, ставить свої вимоги до суспільства. Вагому роль у процесі формування кваліфікованого фахівця сьогодення, який би міг гідно зарекомендувати себе, відіграє вивчення іноземних мов. Знання хоча б однієї іноземної мови збагачує людину, розширює її світогляд, дозволяє пізнати культуру та звичаї іншого народу. Фахівці, які володіють іноземною мовою, мають більше шансів на ринку праці. Більш того, новітня мовна політика орієнтує громадян на багатомовність, без цього успішна інтеграція в сучасному світі просто неможлива.


З метою популяризації вивчення іноземних мов у ВСП «Заліщицький фаховий коледж ім. Є. Храпливого НУБіП України» з 13.11.2023 по 17.11.2023 був проведений Тиждень англійської та німецької мов. Основною його метою було посилення мотивації до вивчення іноземних мов, стимулювання інтелектуальної та мовної активності студентів, залучення якомога більшої кількості студентів до творчо-пізнавальної діяльності і співпраці з викладачами, незалежно від їхнього рівня володіння мовами.

Розпочався тиждень презентацією віртуальних відеоекскурсій коледжем та дендропарком та відео на тему «Цікаві факти про англійську та німецьку мови», які підготували студенти-гуртківці разом з викладачами. Також був випущений тематичний випуск часопису «Коріння і крона».

Викладач німецької мови Ольга Завінська провела заняття-вікторину "Deutsch mit Spaß" разом зі студентами 14ОП та 15ФП груп.

Леся Лукавецька, викладач англійської мови, разом зі студентами-гуртківцями провела відкриту виховну годину: "Welcome to English-speaking countries".

Студенти 1-2 курсів взяли участь у Всеукраїнській інтернет-олімпіаді з німецької мови на платформі «На урок» та в конкурсах з англійської мови "Greenwich" та "Greenwich Pro".

 

Протягом тижня на заняттях англійської та німецької мов студенти активно виконували різноманітні інтерактивні завдання, тести, розв'язували кросворди з тем, переглядали навчальні відео. Студентам других курсів надали рекомендації для підготовки до НМТ.

 

Тиждень англійської та німецької мов сприяв активізації навчальної діяльності студентів, набуттю нових і вдосконаленню вже отриманих навичок говоріння, аудіювання, читання та письма, формуванню у студентів інтересудо вивченнякультури, звичаїв та традицій англомовних та німецькомовних країн. Цей період став одним з цікавих епізодів студентського життя, насичений різноманітними подіями, які сприяли заохоченню студентів до вивчення іноземних мов.

Леся ЛУКАВЕЦЬКА, Ольга ЗАВІНСЬКА,

викладачі англійської та німецької мов

: