Search

Підсумки тижня математики

Підсумки тижня математики


 


Предмет математики настільки серйозний,
що корисно не втрачати нагоди зробити його трохи цікавим.

Б. Паскаль


Математика, як наука, виникла в Стародавній Греції в VII-III ст. до нашої ери і в перекладі з древньогрецької означає «наука», «знання».Математика — одна з найдревніших наук. Перші математичні уявлення і поняття людина формувала в глибокій давнині, розв'язуючи найпростіші задачі практичного характеру.

І на сьогоднішній день ми намагаємось дізнатись нові таємниці, вдосконалити і, можливо, безмежно полюбити цю науку. З цією метою викладачі коледжу намагаються якомога більше залучити студентів у цікавий і пізнавальний світ математики. 

З 20.11.2023 по 24.11.2023 року в коледжі проходив тиждень математики, присвячений науці, яку по праву вважають царицею всіх наук! Студентів чекали найрізноманітніші заходи.

Метою проведення предметного тижня було:

  • розширення і поглиблення знань студентів, отриманих на заняттях;
  • формування та підвищення пізнавального інтересу студентів до вивчення математики, розширення їх кругозору, використання набутих знань на практиці;
  • формування креативних комунікаційних умінь, загальних та фахових компетентностей;
  • систематизація методичних прийомів і форм організації діяльності студентів, які забезпечують підвищення мотивації та пізнавального їх інтересу до вивчення предмету, сприяють розкриттю внутрішнього потенціалу студентів;
  • розвиток особистісних якостей та інтелектуальних здібностей студентів;
  • розкриття краси математичних понять;
  • ознайомлення студентів із життям відомих вчених-математиків;
  • виховування колективізму, відповідальності за виконану справу;
  • зацікавлення молоді регіону навчальним закладом для подальшого вирішення обрання професії. 

Розпочато тиждень презентацією роботи математичного гуртка «Цікава математика» (Керівник гуртка — Глова Галина Романівна, староста гуртка — студентка 14 групи, Гірна Тетяна)

Доброю традицією в коледжі є участь студентів у Всеукраїнських онлайн олімпіадах. 22 листопада оголошено результати ХІХ  Всеукраїнської інтернет-олімпіади «На урок» (Осінь-2023), в якій наші студенти взяли активну участь. За оголошеними результатами з дисципліни «Математика»

Дипломами І ступеня нагороджені:

Димушко Христина, Залуцька Сніжана, Коржевська Анна, Завада Віталія — студенти економічного відділення.

Дипломами ІІ ступеня нагороджені:

Сасовець Мар'яна, Кіт Христина — студенти економічного відділення.

Дипломами ІІІ ступеня нагороджені:

Слободян Яна, Тихоліз Віталій, Гуменюк, Стельмащук, Кривко Марта, Ковалик Олександр — студенти економічного відділення. Бортник Віталій, Копистинський Петро, Наконечний Василь, Натуркач Денис, Строцень Станіслав — студенти технологічного відділення.

Викладачі коледжу нагороджені Свідоцтвами та Подяками.

Також багато студентів нагороджені Сертифікатами про участь в олімпіаді. Щиро вітаємо розумних та талановитих студентів і бажаємо їм міцного здоров'я, мирного неба та подальших успіхів у навчанні.

Протягом тижнястуденти мали змогу переглянути безліч мультимедійних роликів «Цікаве в галузі математики», ознайомитись із життям відомих вчених-математиків та оглянути презентаційні матеріали «Математична феєрія».

Всі бажаючі, а саме: студенти коледжу, учні шкіл, гімназій та ліцеїв взяли участь в онлайн-конкурсі, вікторині «Математика — цариця наук», а також пройшли онлайн-тестування на платформі Всеосвіта: «Математика — гімнастика для розуму».

Студенти активно готуються до національного мультипредметного тесту з математики. З цією метою другокурсники беруть участь у  Всеукраїнському конкурсі «Уся правда про НМТ з математики», який проводиться організаторами сайту «На урок». Результати даного конкурсу будуть оголошені 03 січня 2024 року. Також студенти-другокурсники знайомляться з демонстраційним варіантом НМТ з математики, підготовленим Українським центром оцінювання якості освіти.

Науково-дослідницька діяльність в коледжі — це творча праця студентів під керівництвом викладачів, яка полягає у відкритті нових знань на основі науки та особистого досвіду молодих людей. Основна особливість дослідження в освітньому процесі полягає в тому, що воно є навчальним. Це означає, що його головною метою є розвиток особистості, а не отримання нового результату, як у «великій» науці. Вже доброю традицією в цикловій комісії математичних та природничо-наукових дисциплін стало проведення студентських науково-дослідницьких конференцій. Саме така конференція «Практична математика» була проведена в рамках тижня математики. Студенти мали змогу захистити свої проєкти, над якими працювали від початку навчального року.

Кожен захід вирізнявся оригінальністю проведення, цікавим та актуальним змістом, інформаційною насиченістю, відповідав навчально-пізнавальним, розвиваючим та виховним цілям організації освітнього процесу в закладі.


Той, хто не знає математики,
не може вивчити інші точні науки
й не може пізнати світ.

Р. Бекон


Галина Глова, Орися Озімінська, Наталія Хомів,

викладачі математичних дисциплін

: