Search

Допомагаємо школярам у професійному самовизначенні

Допомагаємо школярам у професійному самовизначенні

Обрання майбутнього фаху – відповідальний і непростий період в житті молодої людини. Адже світ професій такий великий! З метою профорієнтації школярів Ірина Башта та Петро Коропецький, викладачі технологічного відділення ВСП «Заліщицький фаховий коледж імені Є. Храпливого» НУБіП України, провели зустрічі з учнями випускних класів Дубківської гімназії, Далешівського та Ясеневопільнівського ліцеїв Коломийського району

Івано-Франківської області.

Звертаючись до старшокласників, педагоги зробили акцент на тому, що учні – це майбутні абітурієнти, які зовсім скоро вийдуть зі стін школи, тому вже зараз необхідно зробити відповідальний крок, а саме – вибір майбутньої професії.

У ході зустрічей була надана детальна інформація про спеціальності підготовки у коледжі, особливості освітнього процесу, сучасну навчальну базу, посилену практичну підготовку, належні соціально-побутові умови. Також наголошувалося на перевагах навчання в коледжі, серед яких: престижні і перспективні спеціальності, отримання різних робітничих професій, стипендіальне забезпечення, спортивні секції та художні гуртки, можливість продовження навчання в НУБіП.

Також була виконана і приємна місія – вручено дипломи учасників онлайн-вікторини «Кмітливі інформатики», що проводився у коледжі, учням Ясеневопільнівського ліцею Візінській Анастасії і Курпенному Денису.

Вдячні дирекції та педагогам загальноосвітніх закладів за співпрацю, адже такі профорієнтаційні заходи розширюють світогляд старшокласників та дають змогу свідомо обрати професійний шлях.

Інформацію надали Ірина БАШТА, Петро КОРОПЕЦЬКИЙ,

викладачі коледжу

: