Search

Вдалий вибір професії – запорука життєвого успіху тєвого спіху

Вдалий вибір професії – запорука життєвого успіху

Вибір професії - складний і відповідальний крок у житті кожної людини, що вимагає підготовки і знань,часу на роздуми, і не терпить легковажності, оскільки всі ми хочемо, щоб робота відповідала нашим інтересам і можливостям, приносила радість і гідно оплачувалася, адже більшу частину свого часу людина присвячує саме роботі. Чим вдаліше зроблений вибір,тим цікавішим, насиченішим і успішнішим буде життєвий шлях,чим раніше,тим більше часу залишиться на кар'єрне зростання.

Одним iз ефективних методів вирішення проблеми правильного вибору професії є профорієнтаційна робота .

Проведено зустрічі з учнями дев'ятих класів Синьківської ЗОШ I-III ст. та Шершенівського НВК «ЗНЗ I-IIст.-ДНЗ», на яких вони мали змогу ознайомитись з освітньо-виховним процесом у Заліщицькому фаховому коледжі імені Є.Храпливого.

У ході спілкування зі школярами надано інформацію про спеціальності, за якими коледж здійснює підготовку фахівців, а також про можливості розкриття своїх здібностей у позанавчальний час – у науковій та громадській роботі, у спортивному та культурно-масовому житті .

У коледжі часто проводять вікторини та конкурси, до яких залучають і учнів шкіл. Дипломами було нагороджено учасників вікторини «Кмітливий інформатик» Деревенчук Ольгу, Мишкун Вікторію та Костюк Марію, а у конкурсі з нагоди Дня української писемності та мови «Спілкуйся, пиши, думай українською!» найкращою була Пупеза Яна.

Дякую дирекції та вчителям шкіл за допомогу в організації цікавої зустрічі. А випускників шкіл чекаємо в студентських аудиторіях!

Леся ЛУКАВЕЦЬКА, викладач коледжу

: