Search

«Ким стати у майбутньому?» (не)легкий вибір професії

«Ким стати у майбутньому?» (не)легкий вибір професії

"Колись людина знайшла роботу своєї мрії, і з того часу ні однієї години не працювала, бо хіба ж можна назвати саме працею те, що дає максимальне задоволення та втіху?"

«А ти вже знаєш, ким хочеш стати?» — таке запитання дитині починають ставити вже з раннього дитинства, а коли вона переходить навчатись у старшу школу, воно звучить дедалі частіше. Рано чи пізно ми всі починаємо замислюватися над своїм майбутнім — ким бути? Плекаємо мрії, ставимо якісь цілі, намагаємося їх досягти. Питання, «ким я хочу стати в майбутньому» – непросте; серед відповідей — від «не знаю» до різних версій, які змінюються з часом. Адже так важливо знайти себе у суспільстві, побудувати кар'єру, заробити достатньо грошей і отримувати задоволення від того, що робиш.

Про можливість обрати професію до душі у ВСП «Заліщицький фаховий коледж імені Є.Храпливого НУБіП України» розповіли викладач коледжу Ольга Завінська та студент 32 групи спеціальності 201 «Агрономія» Іван Надачковський, які завітали до Целіївської гімназії Васильковецької сільської ради Тернопільскої області з метою профорієнтації.

Здобувачів освіти 9 класу ознайомили з переліком спеціальностей, за якими коледж здійснює підготовку фахівців, а також можливістю під час навчання додатково опанувати ряд робітничих професій. Учні також дізнались про можливість продовження навчання на міжкафедральній лабораторії та у Національному університеті біоресурсів і природокористування України для здобуття освітнього ступеня «Бакалавр» та «Магістр».

Про життя у гуртожитку та широкий вибір занять та гуртків на дозвіллі розповів третьокурсник Іван Надачковський, який зміг привідкрити завісу студентського життя зсередини і поділитись власними враженнями про позитивну атмосферу, підтримку друзів та викладачів та незабутні миті навчання.


На зустрічі були присутні також батьки учнів і змогли поставити хвилюючі їх запитання.
Тож чекаємо поповнення у нашій великій дружній коледжівській родині у новому навчальному році!

Ольга ЗАВІНСЬКА,

викладачка коледжу
Іван Надачковський,

студент 32 групи

: