Search

Нарада-семінар учасників робочих груп з оновлення ОПП

 

Нарада-семінар учасників робочих груп з оновлення ОПП

 

Важливою складовою організації освітньої діяльності ВСП Заліщицький ФК імені Є.Храпливого НУБіП України є діяльність робочих груп для розроблення, впровадження і супроводження освітніх та освітньо-професійних програм на рівні фахової передвищої освіти у коледжі.

6 березня 2024 року відбулася нарада-семінар за участю членів дирекції коледжу, голів циклових комісій, керівників та членів робочих груп, які діють.

Основні положення з організації та функціонування цих важливих формувань у коледжі представив заступник директора з навчальної роботи. Досвідом участі в діяльності робочих груп поділилася керівник робочої групи ОПП за спеціальністю 071 Облік і оподаткування Наталія Леоненко, завідувачі відділень Лариса Стрільчук та Роман Андрусик.

В обговоренні завдань і напрямів роботи взяли участь директор коледжу Борис Павлюк, а також керівники робочих груп Ольга Киверига, спеціальність 051 Економіка; Ольга Галайдіда, спеціальність 076 Підприємництво та торгівля; Ірина Башта, спеціальність 201 Агрономія; Руслана Жлуховська, спеціальність 072 Фінанси, банківська справа, страхування та фондовий ринок; Галина Фреяк, спеціальність 101 Екологія; Юрій Гірчак, спеціальність 123 Комп'ютерна інженерія. Учасниками засідання стали також члени робочих груп Олександр Холодило, Галина Ситник, Ольга Савірко, Уляна Визнюк, Михайло Сапіжак, Іванна Книш, Руслана Полева, Алла Радик, Артур Червоняк, Тетяна Міщук, Василь Гагалюк, Петро Коропецький.

Йшлося про діяльність робочих груп щодо узгодження переліку освітньо-професійних програм зі спеціальностей, їх аналіз, коригування та перегляд змісту для удосконалення підготовки фахівців. Наголошено на питаннях дотримання Ліцензійних умов провадження освітньої діяльності та реалізацію заходів підготовки до акредитації ОПП за спеціальностями.

Визначено завдання для формування рекомендацій з удосконалення ОПП, моніторингу, здійснення самообстеження, самооцінювання та формування переліку вибіркових дисциплін за вільним вибором здобувачів фахової передвищої освіти і розробки навчальних планів на 2024-2025 н.р. спільно з навчальною частиною коледжу.

Внесення змін до освітньо-професійних програм обумовлене сучасними тенденціями розвитку ринку, освітніх процесів, професійних вимог та запитів здобувачів освіти. Необхідно також забезпечити громадське обговорення, як своєрідну експертизу ОПП. Тож з метою узгодження підходів щодо розроблення і реалізації ОПП до діяльності робочих груп залучаються зацікавлені сторони (представники роботодавців, органів студентського самоврядування, професіоналів тощо).

Представлена інформація і настанови стануть суттєвим доповненням в розвитку діяльності робочих груп та підвищенні якості освітньої діяльності з підготовки фахівців.

Михайло СОПИЛЮК, заступник директора з навчальної роботи

: