Search

Тенденції та перспективи розвитку економіки в ХХІ столітті очима молоді

Тенденції та перспективи розвитку економіки в ХХІ столітті очима молоді

Економічні знання потрібні як кожній людині так і суспільству в цілому.

Людина живе у світі економічних явищ: вона купує і продає, отримує доходи і сплачує податки, керує і підпорядковується управлінським рішенням, споживає і заощаджує, наймається на роботу й розпочинає власну справу. Зрозуміло, що краще, коли людина чинить ці дії свідомо, раціонально використовуючи власні сили та ресурси, обирає із багатьох можливих рішень найдоцільніше. Усе це і спонукає до вивчення економіки. 

Економіка це сукупність знань, які дозволяють відповісти на такі взаємозалежні питання:

 - що необхідно виробляти, тобто які товари, продукцію, послуги, роботи, і в яких кількостях;

        - як виробляти, тобто хто повинен виробляти, за допомогою яких ресурсів і які технології при цьому застосовувати;

  - для кого виробляти, кому повинні бути призначені вироблені товари та послуги, хто їх зможе споживати.

З метою популяризації та активізації вивчення дисципліни:«Економіка підприємства», набуття практичних вмінь і навичок студентами у коледжі в рамках Тижня економічних та комерційних дисциплін, проведено конференцію: «Тенденції та перспективи розвитку економіки в ХХІ столітті очима молоді».

Роботу конференції із словами привітання і побажанням плідної праці, розпочав директор коледжу Борис Павлюк. Він звернув увагу на підвищення зацікавленості студентів до вивчення дисциплін економічного циклу щоб вміло і фахово вміти проаналізувати показники та зміни які відбуваються в економіці на сьогоднішній день.

Заступник директора Михайло Сопилюк націлив студентів на важливості опанування економічними знаннями та активної участі їх у предметних гуртках.

Голова циклової комісії Олександр Холодило наголосив на важливості проведення студентської економічної конференції, необхідності сформувати у студентів розуміння тієї ситуації в якій опинилася наша країна і економіка, та шляхи подолання загроз економічної безпеки України які стали пріоритетними сьогодні.

Модератор конференції, керівник економічного гуртка «Дослідник» та секції «Економіка» Заліщицької філії МАН України, Ольга Киверига зазначила для студентів другого курсу економічного відділення, що сучасний ринок праці вимагає від здобувача освіти, майбутнього випускника не лише теоретичних та практичних знань, а й здатності самостійно їх застосовувати у нестандартних, постійно змінюваних життєвих ситуаціях сьогодення.

Студенти гуртка «Дослідник» та секції «Економіка» вивчили і опрацювали актуальну інформацію на тему: «Тенденції та перспективи розвитку економіки в ХХІ столітті очима студентів». Під час конференції студенти мали можливість презентувати свою роботу, а саме:

Нагальні економічні питання на сьогоднішній день в Україні.

Костиник Віталій

Теоретичні основи економічної ефективності діяльності підприємства.

Цив'юк Ольга

Роль та вплив чинників на економіку України.

Дерень Владислав

Бізнес-середовище в Україні.
Залуцька Сніжанна


Значення митного податку для України.

Дерень Вадим

Зміни в економіці України в умовах війни.

Боднарчук Людмила

Тіньова економіка в Україні: причини існування, наслідки та шляхи подолання.

Завада Віталія

Економічна ефективність виробництва олії з насіння гарбуза.

Михалюк Анастасія

Розвинені країни у світовій економіці: особливості моделей розвитку.

Димушко Христина

 

Виступи студентів були направлені на знаходження шляхів подолання викликів, які сьогодні долає українська економіка оскільки , якнайповніше задоволення потреб кожної людини і суспільства загалом ― є головною метою економіки як сфери життя. Сподіваємося, що досвід, отриманий на цій конференції, обов'язково допоможе студентам ще більше полюбити таку дисципліну як «Економіка підприємства». 

Дякуємо всім учасникам Конференції за плідну працю! Разом до перемоги!

Ольга КИВЕРИГА, викладачка економічних дисциплін

: