Search

У Заліщицькому коледжі - День відкритих дверей

У Заліщицькому коледжі - День відкритих дверей

З наближенням періоду завершення шкільного навчання все більше учнів та їхніх батьків цікавить інформація про можливості продовження освіти та оволодіння майбутньою професією. Одним із ключових інструментів в діяльності закладу фахової передвищої освіти у сприянні їм вирішити це питання - День відкритих дверей. Це захід, який дозволяє потенційним студентам та їхнім сім'ям отримати повну картину про освітні можливості конкретного закладу освіти, ознайомитися з освітніми програмами, спеціальностями, умовами вступу та особливостями навчання.

Саме така подія відбулася 19 березня у ВСП Заліщицький ФК імені Є. Храпливого НУБіП України. Завдячуючи Збройним Силам України, які забезпечують захист нашої країни у важкій боротьбі з агресором, також можливостям Інтернету і веб-платформ, майбутні студенти з різних регіонів України отримали вільний доступ до інформації та вражень про життя в Заліщицькому коледжі. Учасниками зустрічі стали педагоги, учні та їх батьки із шкіл, гімназій та ліцеїв Тернопільської, Івано-Франківської, Чернівецької, Хмельницької та інших областей.

Модератор онлайн-зустрічі, заступник директора з навчальної роботи Михайло Сопилюк, ознайомив абітурієнтів з програмою заходу, його учасниками, закладом фахової передвищої освіти та актуалізував його важливість для вступу і вибору майбутньої спеціальності.

З вітальним слово виступив директор коледжу Борис Павлюк, який детально розповів учасникам про освітні можливості коледжу, його структуру, педагогічний колектив навчання та життя здобувачів освіти в коледжі. Керівником коледжу було наголошено на різноманітті зв'язків і форм співробітництва з працедавцями, перспективами працевлаштування та широким колом успішних випускників, що засвідчує високу якість фахової підготовки.

Його розповідь доповнила віртуальна екскурсія, відео-представлення життєдіяльності коледжу. Своєрідним підтвердженням сказаного стали відео-презентації спеціальностей, звернення студентів, які вони підготували. Завдяки їх представленню учасники Дня відкритих дверей відвідали теоретичні і практичні заняття, стали свідками спортивних змагань і почули поради від студентів та викладачів коледжу, як правильно обрати свій майбутній фах.

Відповідальний секретар приймальної комісії Ольга Галайдіда ознайомила майбутніх студентів з особливостями навчання та порядком вступної компанії в 2024 році.

Про проживання студентів у гуртожитку нашого коледжу, розповіла вихователь Галина Посконюк. Широкий спектр можливостей для розвитку творчих здібностей студентів нашого коледжу висвітлила художній керівник Світлана Тарасевич, яка представила художні та мистецькі студентські колективи, які діють в коледжі, їх найбільш яскраві виступи та досягнення в галузі культури, мистецтва та різних форм культурно-духовного розвитку.

В ході зустрічі батьки, учні шкіл та педагоги вступники мали можливість задавати запитання, які в них з'явились протягом конференції. Відбувся також обмін думками і враженнями від участі в цьому пізнавально-інформаційному дійстві.

Дякуємо дирекціям та педагогам шкіл, батькам, викладачам коледжу і всім учасникам цієї своєрідної зустрічі-конференції за активність яку вони проявляли, за співпрацю і підтримку.

Віримо в те, що для учнів відвідування такого заходу стане важливим кроком у напрямку успішного вибору закладу фахової передвищої освіти та отримання високоякісної підготовки за обраною спеціальністю. А вірний вибір і успішне навчання в майбутньому дасть цьогорічним випускникам можливість успішно працювати на благо своїх родин і відбудови України.

Михайло ПРОНЬ, викладач коледжу,

технічний секретар приймальної комісії

: