Search

Готуємось до виборів ректора НУБіП України

Готуємось до виборів ректора НУБіП України

11 квітня 2024 року у ВСП «Заліщицький фаховий коледж імені Є.Храпливого НУБіП України» відбулись вибори представників з числа студентів та штатних працівників коледжу, які не є науковими, науково-педагогічними і педагогічними працівниками, які братимуть участь у виборах ректора НУБіП України.

У виступі на зборах начальник відділу регіонального розвитку, координації діяльності ВСП, дистанційної роботи та заочного навчання НУБіП України Олександр Санченко, який був присутній на зборах, зазначив, що наказом №48-к-24 від 07 березня 2024 р. та відповідною публікацією на веб-сайті Міністерство освіти і науки України оголосило конкурс на заміщення посади ректора Національного університету біоресурсів і природокористування України. Згідно з цими документами вибори ректора університету відбудуться 28.05.2024 р. Відповідно до вимог Закону України «Про вищу освіту» від 01.07.2014 №1556, Методичних рекомендацій щодо особливостей виборчої системи та порядку обрання керівника закладу вищої освіти, затверджених Постановою Кабінету Міністрів України від 05.12.2014 р. №726, Статуту НУБіП України, ректор університету обирається шляхом таємного голосування штатних наукових, науково-педагогічних, педагогічних працівників та виборних представників Університету та відокремлених підрозділів. Виборам ректора передує процедура обрання виборних представників в Університеті та відокремлених підрозділах.

На зборах трудового колективу штатних працівників Заліщицького фахового коледжу, які не є науковими, науково-педагогічними і педагогічними працівниками, головою яких був обраний Юрій Андрусик., шляхом таємного голосування одноголосно було обрано представників для участі у виборах ректора університету у кількості 10 осіб згідно квоти.

Головою зборів студентів по виборах представників студентського колективу для участі у виборах ректора було обрано Вікторію Гутман. До складу студентської дільничної виборчої комісії обрано 5 осіб. Таємним голосуванням обрано представників студентського колективу для участі у виборах ректора НУБіП України в кількості 12 осіб згідно квоти.

Збори пройшли організовано. Лічильна комісія забезпечила процедуру голосування та передала відповідні протоколи до Організаційного комітету.

Юрій ВІЙТИК, викладач коледжу

: