Search

Перспективи професії «Агроном»

Перспективи професії «Агроном»

В рамках тижня агрономічних дисциплін для студентів технологічного відділення коледжу, спеціальності «Агрономія», викладачем Гловою Володимиром Степановичем у формі розмови-дискусії проведено актуальну та досить цікаву зустріч на тему: «Престижність та перспективність професії «Агроном» в умовах сучасності».

Агроном — це збірна спеціальність, яка вимагає знань рослинника і ґрунтознавця, мікробіолога і селекціонера, менеджера та економіста, психолога та науковця-дослідника.

Як з цими завданнями справляються студенти старшокурсники та як налаштуватись студентам-першокурсникам? І хоч матеріально-технічна база коледжу є досить непоганою — це і лекційні та лабораторні аудиторії, колекційно-дослідні ділянки, парниково-тепличне господарство, поле навчально-виробничого підрозділу, активна співпраця з рядом науково-дослідних та виробничих підприємств, досвідчені викладачі, проте зацікавленість та ініціативність студентів повинні бути провідними.

Аналізуючи вимоги роботодавців та портрет ідеального спеціаліста-агронома, Володимир Степанович навів цікаві приклади можливої співпраці студентів з майбутніми роботодавцями ще в період навчання, особливо в час літніх канікул та різних видів практик на старших курсах. Така форма співпраці сприятиме формуванню відповідного досвіду роботи та позитивному іміджу студента.

В умовах нашого регіону, де продуктивно працюють такі агрофірми, як: «Агропродсервіс», «Континенталь», «Бучачагропром», ФГ «Гадз» та багато інших, є потреба в молодих професійних спеціалістах, робота яких достатньо добре оплачується та виділяється відповідний соцпакет і перспектива кар'єрного росту.

Як приклад:

Іван Карачка — випускник нашого коледжу, вже тривалий період часу працює виконавчим директором потужного агропідприємства «Агропродсервіс». Доречі, на базі якого щорічно проводиться чудова агровиставка під назвою «Нове зернятко», учасниками якого були неодноразово і наші студенти.

Нещодавній випускник коледжу, Андрусик Павло, успішно представляє фірму «Spraytec» як комерційний директор та навчається в аспірантурі НУБіП України.

А випускник заочного відділення Карабанов Борис з гордістю демонструє свої досягнення, як фермера сучасності.

Досить цікавими та практичними були 5 порад випускника НУБіП України Максима Гопки.

Слід відмітити також і сьогоднішнього студента 32 групи коледжу Андрусика Дениса, який проходив стажування у французькій фірмі «Timas agro Ukraine» на посаді «Молодшого менеджера з маркетингу».

Володимир Глова: можна зробити висновок: завжди залишайся людиною, знаходь та бережи в собі бажання, вивчай теорію та застосовуй на практиці, пробуй та експериментуй, будь активним та цінуй свій час. І тоді ця творча професія стане для Вас життєвим дороговказом, принесе Вам натхнення, задоволення та добробут. Чого бажаю Вам я, Володимир Степанович та весь педагогічний колектив коледжу.

Любов СОПІВНИК, викладачка біологічних дисциплін

 

: