Search

Честь і слава праці хлібороба!

Честь і слава праці хлібороба!

Очевидним є факт,що душа України - насамперед в українському селі. І тому відзначення свята сільського трудівника або ж Дня працівників сільського господарства має для держави Україна свій особливий зміст. Неабияке відношення до цього свята має колектив ВСП Заліщицький фаховий коледж імені Євгена Храпливого НУБіП України. І цьогоріч актовий зал коледжу був заповнений студентами, викладачами і, звичайно,трудівниками навчально-виробничої частини, яка хоч і нечисленна, та успішно справляється з покладеними на неї завданнями. Були і гості: перший заступник міського голови Роман Краснюк.

Звучали слова вшанування трудівників, від яких багато залежить в нашій державі. Як відзначив у своєму виступі директор коледжу Борис Павлюк, аграрний сектор вирішує частину проблем в Україні, даючи роботу значній частині населення , забезпечуючи країну продуктами харчування. Він коротко охарактеризував роботу навчального закладу, який органічно поєднує навчальні і виробничі процеси. Аналізуючи виробничі показники, Борис Степанович особливо підкреслив те, що основне призначення виробничої частини - це практичне навчання майбутніх фахівців. Тому й таке різномаїття вирощуваних на полях коледжу сільськогосподарських культур. У виступі було детально перераховано спеціалістів, які причетні до цієї ділянки роботи, очолюваної заступником директора Ярославом Романовичем. І кожен з них на своєму місті ретельно виконує покладені на нього обов'язки. Слова вдячності прозвучали і на адресу викладачів і студентів, які, навчаючись, активно виконують виробничі завдання.

У виступі Романа Краснюка разом з теплими привітаннями були озвучені декілька моментів бачення дальшого розвитку фахового навчального закладу. Зокрема, він відзначив важливість як навчання, в тому числі практичного, так і виховання. Актуальною залишається робота в напрямку застосування новітніх технологій, що означатиме крокування в ногу з часом. Коледж дивовижно поєднує педагогіку і виробництво сільськогосподарської продукції. Роман Петрович передав колективу коледжу подарунковий сертифікат на придбання телевізора для використання в освітньому процесі. На урочистому зібранні було відзначено не тільки виробничників, але й студентів, майстрів практичного навчання.

На протязі свята звучали музичні вітання.

Номери концертної програми виконувались на високому професійному рівні. Зачарували присутніх пісні у виконанні студента Романа Савчука «Не пробачу ніколи»), Романа Турка («Пшениця колоситься»), гурту «Кленова балада», гурту «Браво» («Козацький дух»), . Особливо тепло був сприйнятий виступ у виконані вокального ансамблю «Намисто» («Українська лють»), тріо «Зустріч» («Жити в Україні»). В тональність концерту вдало вплелися танцювальні візерунки (танець "Дівочий козачок"), гуцульський танець, а також "Данець" у виконанні танцювальної групи «Хлібодари». У фіналі концерту звучали вдячні слова за нелегку працю, побажання втілення в життя планів,задумів та сподівань на благо розквіту рідної України. Хід концерту супроводжувався відеофрагментами, слайдами із повсякденної праці аграріїв, практичних занять студентів. Проведення святкового вечора забезпечили організатори: викладачі Валентина Перит та Галина Фреяк, художні керівники Світлана Тарасевич, Лариса Дмитерко та Олег Мартинчук, ведучі Вікторія Гутман та Роман Турко.

І дай нам, Боже, щасливо дочекати і на той рік сіяти, орати, щоб здорові були урожай збирати!
Хай обходять нас стороною природні стихії, а наші родини живуть у сімейному затишку, щасті, благополуччі та при доброму здоров'ї та мирі! І пам'ятаймо: житиме село-житиме Україна!

Валентина ПЕРИТ, Галина ФРЕЯК,

викладачі коледжу

: