Search

Бібліотека – скарбниця мудрості та знань


БІБЛІОТЕКА – СКАРБНИЦЯ МУДРОСТІ ТА ЗНАНЬ


 «Якщо ви хочете, щоб молодь тягнулася
до знань, турбуйтеся про головні, найважливіші
джерела духовної культури – бібліотеки»

В.Сухомлинський

Бібліотека є невід'ємною ланкою навчально-виховного процесу в коледжі і свою роботу організовує спільно з педагогічним колективом та студентською молоддю. Пріоритетним напрямом є інформаційна діяльність, яка спрямовується на забезпечення навчального процесу. Враховувати інтереси та потреби викладачів та здобувачів освіти, а також слідкувати за змінами в освітньому просторі та донесення інформації до користувачів, вчасно інформувати про нові надходження навчально-методичної та художньої літератури, поповнювати електронний книжковий каталог - повсякденна робота працівників бібліотеки. Активно використовується бібліотечний фонд, впроваджуються сучасні методи і форми бібліотечної роботи.

Йдучи назустріч 125 – річчю з дня заснування ВСП «Заліщицький фаховий коледж імені Є.Храпливого НУБіП України» та 125 річчниці від дня народження Євгена Храпливого, працівниками книгозбірні спільно з викладачами проводяться виховні, інформаційно-просвітницькі години, предметні тижні, тематичні книжкові виставки, зустрічі з цікавими особистостями. Така робота насамперед спрямована на розвиток творчих здібностей, естетичних смаків, мовлення і критичного мислення студентської молоді та залучення їх до читання. 

Сума прочитаних книжок – це індивідуальний капітал кожної людини.

Юрій Андрухович


У березні 2023 року Уряд ухвалив Стратегію розвитку читання на 2023 – 2032 роки «Читання як життєва стратегія».Її реалізація має створити умови не тільки для формування звички й потреби у читанні всіх українців, а й є складовою гуманітарної безпеки України.

Тому наша робота буде спрямована, в першу чергу на популяризацію читання як серед здобувачів освіти, так і серед педагогічних працівників. Дуже важливо, щоб молодь сьогодні читала особливо українську літературу. Для цього плануємо більше проводити заходів з обговорення сучасних українських книг, дискусій, зустрічей тощо. А також, запровадити номінацію «Кращий читач бібліотеки».

Запрошуємо до нашої книгозбірні!


 Гнатяк Н.О, Гулько М.І, працівники бібліотеки

: