Search

Тепла зустріч через 35 років

Тепла зустріч через 35 років

Здається, нещодавно вони сиділи за студентськими партами, проте час невблаганний, і ось вже 35 років промайнуло від тієї миті, як пролунав для них останній дзвоник в стінах Заліщицького тоді ще радгоспу-технікуму. Вони зустрілись..і не просто Володі чи Галі, а нині Володимир Орестович чи Володимир Петрович, Галина Степанівна чи Надія Ярославівна…поважні батьки, матері, дідусі чи бабусі.. Проте один для одного залишаться такими ж однокурсниками, як і в ті далекі 35 років.

Зустрілися в стінах рідного навчального закладу, щоб подивитися один одному у вічі, згадати студентські роки, поділитися досягнутими успіхами, згадати мудрі настанови своїх класних керівників Люби Йосипівни Сопівник та Стефанії Федорівни Грицишин.

В Заліщицькому фаховому коледжі їх тепло привітав директор Борис Павлюк. Колишні студенти оцінили ті зміни, які сталися в навчальному закладі.

Не змогли оминути увагою і приміщення «старого корпусу», в якому проходило їх навчання, золоті дні їх студентської молодості.

Тепла розмова продовжилась в одній з аудиторій. Серед тих, хто прибув на зустріч Галина Фіміна (Підгірська) із Збаража, займається тепличним бізнесом; Надія Леник (Воробчак) із Галича, приватний підприємець у сфері страхового бізнесу; Ігор Ткачук, головний агроном ТОВ «Волочиськ агро»; Галина Митник (Ничка головний спеціаліст ППНВТ «Тирас» з Тернополя; Володимир Хома , фермер та ін. Вони ділилися спогадами, розповідали про те, як склався їх життєвий шлях, згадували однокурсників, багато з яких нині в силу обставин перебувають за кордоном. В розмові взяли участь Борис Павлюк, директор коледжу, Ігор Книш, заступник директора з виховної роботи, Стефанія Грицишин, класний керівник однієї з груп випускників, Світлана Руснак, голова методоб'єднання кураторів студентських груп. Учасники зустрічі переглянули відеоролик про історію навчального закладу.

Борис Павлюк подарував традиційний щорічник Олегу Подорожко, випускнику-учаснику бойових дій, фото якого поміщено в збірнику.

Учасники зустрічі висловили побажання процвітання коледжу, а найголовніше, миру та Перемоги Україні в російсько-українській війні, нових зустрічей в мирній обстановці.

Юрій ВІЙТИК

: