Search

День Державного Прапора України

Наш календар

День Державного Прапора України

    Наш стяг – пшениця у степах

Під голубим склепінням неба…

Сьогодні незвичайний день, адже зараз вся країна відзначає День Державного Прапора України. І в переддень Незалежності України ми щиро вітаємо зі святом усіх , ми вітаємо тебе, наша славетна державо, наша люба Україно!

23 серпня 2023 року в ВСП Заліщицькому ФК імені Є.Храпливого НУБіП України відбулися урочистості з нагоди Дня Державного Прапора України. З вітальним словом до студентів, викладачів звернувся директор коледжу Борис Павлюк, побажавши усім нам миру та спокою на рідній землі.

День Державного Прапора – це свято, встановлене в Україні на державному рівні для вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки Незалежної України та з метою виховання поваги громадян до державних символів. 23 серпня 2004 року український народ, усі ми вперше святкували День Державного Прапора України. Тобто ми стали свідками зародження ще однієї, дуже важливої для політичного та національного єднання нашого народу державної традиції.

Сьогодні ми з радістю спостерігаємо над тим, як наш Прапор вільно розвівається у нас над головою, хоч останні роки стали найскладнішими для нас. На долю нашої країни випали страшні випробування: війна і втрата території. Виявляється, життя інколи справді ділиться на «до» і «після». І буває це не десь за обрієм чи в далекій країні. Усе це трапилося з нами, на нашій українській землі, де прапор – кольору осіннього степу та блакитного неба є символом мужності, гордості, надійною опорою і святинею для наших захисників, які відстоюють суверенітет держави на Сході України. Там щодня від обстрілів гинуть мирні жителі, гинуть військові, які вже назавжди закарбували свої імена як Герої України.

Всі ми повинні бути гідні пам'яті багатьох поколінь українців, які своїми подвигами, працею, часом і ціною свого життя створювали славу і велич держави – щоб сьогодні вільно майорів наш жовто-блакитний стяг.

Надзвичайно зворушливо прозвучала пісня « Прапор України», яку виконували наша талановита молодь - гурт «Браво», під керівництвом творчої особистості пані Світлани Тарасевич та концертмейстера Олега Мартинчука. Патріотично прозвучала поезія «Я –українець» , у виконання студента 21 групи Савчука Романа.

Любіть свій народ, свою землю, яка є найкращою в світі. Любіть свою Україну, пишайтесь її символами. А сьогоднішнє свято нехай послужить зціленню і відродженню наших душ.

Урочистості підготували:

Ольга ГАЛАЙДІДА, Ольга ЮРІЙЧУК,

викладачі коледжу

: