Search

Найвищу точку України підкорено!

Найвищу точку України підкорено!

Традиційно відзначивши День працівників освіти 28 вересня, представники різних структурних підрозділів колективу ВСП Заліщицький фаховий коледж ім. Є. Храпливого НУБіП України 30 вересня зібралися в цікаву та, разом з тим, складну подорож у Карпати. Мета в усіх була одна: піднятися на найвищу точку України - Говерлу. Це сходження ми присвятили Збройним силам України, тим, хто обороняє нашу Батьківщину, воюючи зі зброєю в руках.

Ідею підкорити Говерлу підтримали 36 сміливців (членів дирекції, технічних працівників, лаборантів, педагогів) на чолі з директором коледжу Борисом Павлюком. Не стояв осторонь і профспілковий комітет закладу, який частково фінансував поїздку. Найвища гора Карпат уже одного разу поклала свої багрянці до ніг коледжанам, і ось через 12 років радо зустріла нас знову.

3,8 км підйому на найвищу географічну точку України дався тим, хто сіє добре, розумне та вічне, дуже непросто, бо наш колектив - люди різних вікових категорій.

На початку було ніби все під силу і все легко. Але деякі перепони були такими, що складно було зрозуміти, як їх обійти, а не те, що подолати. Людина за своє життя виконує багато важкої роботи, проте тяжчої роботи, як здійматися на цю гору, складно згадати. Найбільше допомогла підтримка тих, хто також поруч підіймався на вершину. Коли здавалося, що вже усі сили закінчились, і що слід зупинитися, навкруг знаходились ті, хто морально підбадьорював: «Давайте! Ще трохи залишилось! Ви обов'язково туди дійдете. Ви все зможете! Вперед!». 

А які емоції нас переповнювали на висоті 2061 метр! Ми всі відчули гордість перемоги над собою!

Тож не бійтеся нічого - людина здатна на неймовірні речі, якщо має бажання. Ставте перед собою нові, неймовірні цілі і досягайте їх!

Світлана РУСНАК, викладач коледжу, учасниця сходження

: