Search

Екскурсія українським «Парижем»

Екскурсія українським «Парижем»

Чернівці називають «Малим Віднем» – містом людей і книжок. Банально, але, відвідавши його, ви закохаєтесь у це місто. Місцеві краєвиди та архітектура створюють атмосферу старої Європи.

Вперше назва міста Чернівців в офіційних документах згадується у 1408 році. Сама назва міста походить від городища, яке згадується як Черн на Пруті (Чернъ на Прутѣ).

Нещодавно студенти перших курсів: 11, 12, 14,15 груп нашого коледжу мали можливість побувати на екскурсії у Чернівцях, де відвідали обласний музей народної архітектури та побуту – одну з туристичних перлин Чернівців, Чернівецький Національний університет ім. Ю. Федьковича, фабрику карамелі, музей науки.

Експозиція музею розповідає про Буковину XIX-XX сторіччя, дає змогу оцінити, як змінювався побут селян, як будували хати, що виробляли та як жили звичайні люди в цих місцях. Нині можна поринути в минуле та прогулятися етнографічними зонами Буковини. В близькому майбутньому у музеї відкриють ще три такі зони – Гуцульщина, Давня Буковина та Прикарпаття. У кожній з них відтворено всі деталі побуту, можна роздивитися традиційний одяг (його збирають по всій країні).

Надзвичайно із великим захопленням пройшла екскурсія і Чернівецьким університетом, де студенти мали можливість ознайомитися з історією закладу. А музей науки вразив усіх своїми креативними головоломками.

Чернівці - це гарне місто для прогулянок та естетичної насолоди. адже для кожного нашого студента відвідання цього міста залишило свої неповторні спогади!

Світлана РУСНАК, Ольга ЮРІЙЧУК,

Ольга ГАЛАЙДІДА, Іван ЗУБИК,

куратори перших курсів

: