Search

Шануємо і пам’ятаємо

Наш календар

День Героїв – шануємо і пам′ятаємо!

"Ми не хочемо нічого чужого,

але й свого не віддамо"

В'ячеслав Чорновіл

Щорічне свято День Героїв було запроваджене на честь всіх захисниць та захисників України, які протягом багатьох століть боролися за її незалежність та територіальну цілісність і продовжують робити це сьогодні.

Рішення створити таку важливу подію було прийняте під час II Великого збору Організації українських націоналістів 1941 року. А дату обрали на честь видатного громадського діяча, командира збройних сил, ідеолога українського націоналізму Євгена Коновальця, якого 23 травня 1938 року підступно вбили в Роттердамі. Спочатку День Героїв святкували підпільно, але зі здобуттям Україною незалежності воно почало набувати все більшого розголосу. Особливо важливим воно стало після початку російсько-української війни, коли нові герої боронять рідну Батьківщину.

Відзначення Дня Героїв – свідчення твердої волі та мужності українського народу. Ми повинні пам'ятати наших героїв – тих, хто несе в собі дух сміливості, жертовності та патріотизму. Такі герої є і в нашому колективі, вони сьогодні захищають нашу землю, нашу свободу та незалежність.

Але в цей день згадуємо не лише тих, хто боронить нашу Україну, ми хочемо згадати випускників нашого коледжу, які загинули, захищаючи нашу державу.

Ми всі низько схиляємо голови перед світлою пам'яттю тих, кому не судилося повернутися до рідних домівок. Вони тримають небо над нами й назавжди залишаються в наших серцях. Вічна їм пам'ять!

Українські герої – це прості люди, жінки та чоловіки, хлопці й дівчата, які стали на захист України, які вірять у нашу Перемогу, і вона обов'язково буде!!!

Відзначаючи День Героїв маємо можливість виховувати патріотизм у наших студентів, щоб вони були відданими своїй країні, своїй свободі та незалежності.

 

Дорогі наші захисники України!

Дякуємо вам за наші життя! Ви б'єтеся за те, чому нема ціни у всьому світі – за Батьківщину! Висловлюємо велику повагу усім захисникам, які сьогодні мужньо захищають честь і гідність рідної країни.

Слава Україні! Героям Слава!

Наталія ГНАТЯК, завідувачка бібліотеки коледжу

 

: