Search

6 червня – День журналіста

Наш календар

6 червня – День журналіста

Свято встановлено 25 травня 1994 року Указом Президента України Леоніда Кравчука на підтримку ініціативи делегатів I Всеукраїнського з'їзду редакторів газет і журналів..

За дату святкування визначено 6 червня — день прийняття 6 червня 1992 року Спілки журналістів України до Міжнародної федерації журналістів.

Журналісти України – завжди на передньому краї висвітлення найактуальніших проблем багатогранного повсякдення держави, питань економіки, політики та культури. З початком повномасштабної війни росіїї проти Незалежної суверенної України журналісти регулярно висвітлюють на шпальтах друкованих видань, а також на електронних ресурсах найгарячіші новини героїчної боротьби наших захисників з фронту, факти всенародної підтримки тих, хто на передовій.

Заслуженим авторитетом серед наших краян та в масштабах республіки користується газета «Сільський господар». Маючи порівняно невеликий час видання, вона швидко завоювала широке коло читачів-симпатиків. Цікаво, що назвою газети стала назва сільськогосподарського товариства, яке діяло в нашому краї в 20-30 роках ХХ століття і було очолюване Євгеном Храпливим, ім'я якого носить наш коледж.

Сьогодні газета «Сільський господар» - тижневик, в якому читачі можуть отримати інформацію на будь-який смак. Це дозволяють зробити численні рубрики – «Поради до часу», «Родинне перевесло», «Ваше здоров'я», «Спорткалейдоскоп». Газета регулярно публікує новини з України і світу, розповіді про лідерів агробізнесу. Є публікації про найвизначніші події з історії та сучасноі діяльності нашого навчального закладу. Запорукою успіху газети є злагоджена професійна робота її колективу на чолі з редактором Богданом Новосядлим.

Ми щиро вітаємо колектив редакції «Сільського господаря» з професійним святом – Днем журналіста. Бажаємо здоров'я міцного, наснаги в творчості, гострого пера, процвітання газети, миру і Перемоги Україні.

Юрій ВІЙТИК, викладач коледжу, член НСЖУ

: