Search

Святий Миколай побував в Заліщицькому аграрному коледжі

Взимку є чимало свят, яких з нетерпінням чекають дорослі та діти. Цей святковий зимовий час розпочинається 19 грудня, коли відзначається День Святого Миколая.

Святий прославився своєю добротою, чуйністю і допомогою нужденним. Миколай, за переказами, був народжений в місті Патари (Лікія), в ІІІ ст. Хлопчик з ранніх років виділявся серед інших особливою любов'ю і чуйністю, співчуттям до оточуючих, завжди допомагав бідним, роздавав убогим монети, залишаючи у своїх руках тільки необхідне. За добродушність і милосердя він отримав велику подяку і шану від людей і був піднесений до рангу святих. Найперше  Миколай поспішає до тих дітей, які в силу певних життєвих обставин позбавлені батьківського тепла.

Завітав Святий Миколай і до студентів Заліщицького аграрного коледжу ім. Є. Храпливого. Дирекція та студентська профспілка коледжу привітали з наступаючими святами студентів-сиріт та студентів, чиї батьки перебувають в зоні АТО. Від Тернопільської обласної організації профспіфлки працівників освіти і науки України студентам-сиротам були вручені солодкі подарунки. Для студентів, батьки яких захищають свою Батьківщину, дирекція та  студентська профспілка здійснила передпралу обласної газети «Свобода»  і подарувала ласощі.


Петрів Г. В., голова студентської профспілки ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого» 

: