Search

День матері

День матері

Мати - скільки ніжності, тепла, добра, любові у такому короткому, але такому значущому слові у житті кожного з нас. Для когось це перше слово яке він промовляє в житті, для когось це поклик в дитинство, для когось це асоціація з домом, адже це перше обличчя, яке бачить немовля, перша усмішка, яка зігріває душу, перша турбота, яка проявляється в погляді. Слово матір для кожного з нас символізує священну трійцю – рідну матір, матір – Україну, матір – Богиню.

В Україні День матері святкують щорічно 14 травня. Тому, для студентів ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є. Храпливого» була проведена виховна година приурочена святу. Про виникнення та значення  свята розповіли викладачі коледжу Матвійчук В.П. та Червінська О.Й.

Руки матері колихали нас в колисці, коли ми були маленькі, мати зігрівала нас своїм диханням. Колискова - це пісня материнської душі і безмежної любові, ласки і неповторної ніжності. А тому в ній переплетені радість і біль, тривога і надія. Під спів неньчиної пісні виростали поети і композитори, хлібороби і захисники рідної землі, філософи та мудреці, просто люди. Якби не мамина пісня сказав якось один історик, яким убогим би було наше життя. Тому, зі словами вдячності і любові студенти Вольська В., Остяк М., Сав'юк А., Бучинський М., Ющишин Д. виконали пісні для усіх матерів.

Студенти 23 і 33 груп агрономічного відділення зачитали вірші та легенди про матерів. Ніхто не залишився байдужим, адже ця тема є близькою для кожного із нас.

Метою виховної години було формування у студентів таких духовних якостей, як почуття поваги, доброти, милосердя та чуйності до матері; розкриття величі жінки-матері, її роль у житті кожного з нас.

Виховну годину підготували: викладачі Матвійчук В.П., Червінська О.Й. та художні керівники Тарасевич С.Я., Мартинчук О.М.

Пам'ятаймо, що не має людини, яка б любила нас більше ніж мати. І нехай кожна жінка у світі зможе назвати себе великим словом –  Мати!

Костур І.В., секретар педкабінету

: