Search

Дослідно-пошукова робота у співпраці з інноваційними підприємствами-2

СНПЧ А7 Курск, обзоры принтеров и МФУ

Сьогодні вища освіта в Україні знаходиться у стані безперервного вдосконалення і модернізації. Рушійними силами процесів, що відбуваються у вищій школі, є її прагнення до оновлення та бажання увійти до загальноєвропейського освітнього простору. Тому і життя формує вимоги до навчального закладу як такого, що розширює кордони не тільки вітчизняного, а й міжнародного співробітництва, мета якого – вивчення досвіду з підготовки професій, інформаційний обмін новітніми педагогічними технологіями, створення умов для стажування за кордоном, участь у різноманітних програмах, підвищення ефективності праці та зміцнення вже існуючих партнерських відносин.

Сьогодні навчальний заклад здійснює міжнародне співробітництво за такими напрямками:

  • співпраця з фірмами «UnitedGenetics» ( США), « Tezier» ( Франція», « Моравосід» ( Чехія), « Клооз» ( Німеччина),NongWooBio ( Південна Корея).
  • співпраця з Спілкою Шкіл рільничих ( м. Намислів, Польща).
  • проєкти взаємного ознайомлення молоді України та Польщі з історико - краєзнавчими та природно - ландшафтними пам'ятками країн за програмою Євросоюзу. Спільна науково - дослідницька та пошукова робота. Стажування викладачів та студентів.
  • співпраця з освітніми закладами гміни Кошице( Польща).
  • вивчення інновацій у аграрній освіті та науці Голландії та Франції.
  • стажування студентів коледжу у Німеччині, Австрії, Чехії за програмами НУБіП України.

На початку 2018 року ВП НУБіП «Заліщицький аграрний коледж ім. Є.Храпливого» відвідали гості з Німеччини, власники фермерського господарства «Bauer Lipp» і ознайомили студентів із можливістю проходження практики на базі їхнього господарства, яке спеціалізується на вирощуванні спаржі та полуниці.

У жовтні 2018 року до нашого навчального закладу завітав керівник Регіональної спілки фермерів землі Гессен Петер Георгіян із Німеччини.

Пан Петер під час зустрічі зі студентами технологічного відділення коротко розповів про себе, фермерські господарства, які надають можливість проходження стажування. Він наголосив, що має особливе ставлення до України і основна мета візиту – це надання можливості проходження стажування студентами нашого коледжу на базі їхніх фермерських господарств.

Особливо давня дружба поєднує ВП НУБіП України «Заліщицький аграрний коледж ім. Є.Храпливого» і Спілку шкіл рільничих м. Намислова (Польща). Ще 2002 року п. Ярослав Іванищук, подорожуючи Україною в пошуку своїх родичів (адже його батько уродженець нашого міста), завітав у наш коледж, в якому і навчався його батько. Він і започаткував співпрацю між нашими навчальними закладами. А 2012 року офіційно підписано угоду про співпрацю директором нашого коледжу В. С. Гловою, директором Спілки шкіл рільничих м. Намислова п. Яцеком Пєтрошеком та старостою м. Намислів п. Юліаном Кухчинським.

29 вересня 2017 року Спілка шкіл рільничих святкувала своє 70-річчя. На святкуванні ювілею побувала делегація нашого коледжу у складі Глови Г.Р., Руснак С.Г., Тарасевич С.Я. та Симаки С.П. У процесі роботи делегації були обговорені питання співпраці наших навчальних закладів з практичної підготовки студентів. Подібний досвід є надзвичайно цінним у процесі обміну здобутками у навчанні, практиці та вихованні українських і польських студентів.

За сприяння Спілки шкіл рільничих міста Намислова (Польща) восени 2019 року 12 кращих студентів коледжу взяли участь у реалізації проєкту «Пізнаємо-розуміємо. Польські та українські маршрути ідентичності». Його метою є виховання поваги до історії та культури народів-сусідів, взаєморозуміння молодих людей, збільшення толерантності та відкритості через пізнання національної ідентичності партнерів. Фінансування реалізації програми проекту здійснюється Польсько-Українською Радою обміну молоддю.

Першим етапом проєкту було відвідання українськими студентами Польщі.Протягом тижня українські студенти спільно з польськими однолітками подорожували Намисловом та його околицями, відвідували визначні історичні місця Кракова, Ополя, Вроцлава, обговорювали переваги та загрози соціальних мереж, значення минулого в житті сучасної молоді, орієнтувалися в незнайомій місцевості за допомогою Google карт, брали участь у розвиваючих квестах, малювали карту емоцій, співали українсько-польських пісень, створювали презентації та відеофільми. Один із вечорів українці провели у родинах польських ровесників, що дозволило їм краще пізнати звичаї і традиції країни партнерів. У веселій дружній атмосфері глибше пізнавались національні мови, співались пісні та виконувались танці. Завершальним етапом проєкту українсько-польського обміну молоді в Польщі стало проведення урочистої академії.

Через 2 тижні розпочався 2 –й етап проєкту в Україні. Польські друзі мали екскурсію навчальним закладом, історичними місцями міста Заліщики, відвідали Червоногород, пізнавали українську пісню та танець, мали майстер-клас з писанкарства, побували в Чернівцях, де відвідали музей архітектури та побуту, Національний університет ім. Ю. Федьковича, малювали картини побаченого, брали участь в екологічній дискусії «Людство і природа: співпраця або боротьба», також мали кулінарні заняття, де готували страви національних кухонь, брали участь у створенні театральних вистав. Завершився проєкт проведенням заключної конференції та презентацією спільних фото та відео робіт.

Учасникам проєкту випала унікальна можливість пізнати державу-сусідку, її систему освіти, мову, історію, культуру, звичаї та традиції, побут, кухню, познайомитись з чудовими людьми та знайти нових друзів. Здобуті знання, досвід, емоції будуть збережені на все життя.


Головна сторінка 1 2 Попередня сторінка

: